Sista veckan yoga innan jul

576 1024 admin
  • 0

Idag är det sista gången yoga för tisdagseleverna. Det känns konstigt att hela terminen redan har gått, men nu skall det bli mysigt med lite ledighet och mycket yoga förstås, samt uppladdning inför vårterminen som startar v.3.

Idag hade jag möjlighet att vara med i min dotters klass på förmiddagen och det var jättemysigt. Härligt att träffa många trevliga barn och lärare på skolan och att få en liten inblick i vad de gör för någonting. Jag är ju lärare själv och har varit ganska mycket på alla stadier, men trots det så är det spännande. Speciellt glad är jag att se att många i grundskolans tidigare år (och säkert också bland de högre åldrarna) arbetar mycket med läsning. Enligt mig är läsningen i princip nyckeln till allt. Kan man inte läsa och förstå texter, så kommer inte matten eller de andra ämnena fungera heller.

På tal om läsning, så har jag införskaffat en ny e-bok, som är mycket användbar. Den är skriven av Darren Rhodes som är en utav mina favorityogalärare. Det är han som gör alla positionerna på planschen jag har i min yogastudio. Boken heter Yoga Resource Practice Manual eBook och innehåller alla asanas som finns på planschen (går att köpas här: http://www.shopatyo.com/portfolio-items/yoga-resource-practice-manual-ebook/). Jag har redan väldigt många yogaböcker, men jag gillar den här eftersom positionerna förklaras och illustreras väldigt tydligt.

För den här veckans sekvens har jag just inspirerats av den här boken. Det blir en hel del bekanta asanas, men också några nya som vi nog inte har gjort förut. Temat kommer att vara att använda yogan som en plats där du tar hand om dig själv. Det är så lätt som människa att bara stressa runt och göra saker för andra hela tiden, så att man nästan glömmer bort sig själv. Speciellt i den här månaden, då det är så mycket som skall göras. Tänk därför på att ta en liten stund varje dag då du rör på dig och sedan också sitter stilla en stund. Det behövs för att behålla balansen i livet!

Namaste,

Johanna

9dec14

Leave a Reply

Your email address will not be published.