Sommaren närmar sig sitt slut

683 1024 admin
  • 0

Det är dags att komma tillbaka in i vardagsrutinerna, men innan dess väntar några dagars resa för mig. Det känns lite tråkigt att sommaren är slut, men jag är tacksam för alla fina stunder och minnen som jag samlat de här månaderna. Speciellt roligt var det förstås att resa och upptäcka nya städer och platser, men även tiden här hemma på älskade västkusten har varit fin. Det är alltid intensivt att tillbringa så mycket tid med familjen, så när barnen nu är tillbaka hos sin dagmamma, så känns det väldigt tomt här hemma, när jag sitter och jobbar.

Den här sommaren har jag tränat mer yoga och löpning än någonsin förut. Det känns i min kropp att mina muskler är lite starkare och det är även lättare att komma ned i bättre tider då jag springer. Samtidigt har jag kommit ur mina rutiner när det gäller min kost och har också haft svårt att hitta lugnet för meditationen, som jag vanligtvis är väldigt noga med.  När man är flera i familjen och många behöver ens uppmärksamhet är det ibland svårt att hitta de där ensamma stunderna som behövs för att få gjort det man vill. Jag ser det ändå som om jag övat en sorts mindfulness, eftersom jag varit mycket med barnen och på det sättet varit närvarande.

Nu är det precis två veckor kvar tills vuxenyogan sätter igång. Jag är spänd och förväntansfull inför det och ser fram emot att träffa alla nya och gamla yogaelever. Det finns fortfarande platser kvar, så anmäl dig gärna här på hemsidan. Jag håller precis på att planera de första sekvenserna och hur terminsplaneringen skall se ut. Vi kommer att börja ganska lugnt i de flesta grupperna eftersom många av er kanske inte har yogat så mycket under sommaren.

Ja, övergången från sommar till höst är både positiv och lite vemodig. Att starta nya projekt och att komma tillbaka till vardagen känns ofta bra, men tankarna på mörkret och kylan som kommer om några månader är inte lika positiva. Jag älskar våren och sommaren – ljuset, grönskan och (den ibland förekommande) värmen ger mig energi och kraft. Den gör mig glad och förväntansfull. Som tur är, är det faktiskt några veckor kvar i augusti och dessutom kan ju september också bli fin. Sedan får man inte glömma att det kan vara väldigt mysigt att sitta inne och kura med en kopp kaffe eller thé och läsa en bra bok eller titta på en underhållande film – eller varför inte göra ett lugnt yogapass. Det finns så mycket i vardagen som man glömmer av att ta vara på Enkla ting, som faktiskt betyder mycket och som kan lyfta stämningen även den mest regnruskiga höstkväll. Vi får försöka att påminna oss själva i oktober, men tills dess får vi fortsätta att njuta av den sista delen av sommaren så mycket det bara går!

Signatur

 

 

 

 

IMG_8671

Leave a Reply

Your email address will not be published.