Idag börjar yogan

1024 683 admin
  • 0

Idag börjar mina yogakurser för vuxna och det skall bli jätteroligt. Det är alltid spännande att starta upp ett nytt yogaår och jag hoppas att vi alla skall utvecklas och lära oss mycket. I utlärandeprocessen lär jag mig också en hel del som gör att jag blir bättre på att instruera och förklara, så att vara lärare är väldigt nyttigt för mig. Att jag sedan dagligen praktiserar min egen yoga leder till att jag känner yogan bättre i min kropp och kan föra över de kunskaperna till mina elever.

Det har gått en och en halv vecka sedan barnen började skolan och vi kommer långsamt in i rutinerna igen. Med en liten hundvalp är allt lite upp och ned fortfarande, men jag känner att det mesta börjar falla på plats. Det som jag fortfarande inte är så nöjd med är att jag inte riktigt sover så mycket som jag borde och därför känner mig ganska trött tidigt på kvällarna. Dessutom har jag fortfarande inte hittat in i mina sundare matrutiner, men det får ta den tid det tar. Hur går det för er? Har ni kommit in i vardagsrutinerna igen?

En rutin som jag i alla fall är nöjd med är min träning. Jag springer en timme varannan dag och yogar en timme varannan dag. Mitt mål är sedan att komplettera med ett kortare yogapass de dagar jag springer, så att jag får in yogan där med. Den här sommaren har jag yogat på egen hand med bara ett tekniskt hjälpmedel, nämligen min träningsklocka. Jag har inte haft någon musik, ingen video och inget skrivet program.  Jag har bara satt på intervalltimern på en minut och sedan växlat asana varje gång klockan pipit. Den långsamma yogan passar mig bra. Då har jag tid att känna in positionerna och ändra för att optimera. Jag varierar ibland med snabbare vinyasa/flow-klasser, men då kan det hända att jag känner att jag inte hinner med i positionerna för att det går för fort. Det som är positivt med sådana pass är dock att man kommer upp i lite högre puls. Det bästa är nog att variera ibland, samtidigt som man måste utgå från sig själv och se vad som känns bäst. Allt beror lite på vad man har för mål med sin yoga.

Signatur

IMG_8675

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.