This too shall pass

605 403 admin
  • 0

Jag är jätteglad att mina yogakurser är igång igen! Det har varit roligt att träffa alla, men idag är jag lite trött. Att komma in i vardagsrutinerna tar lite tid.

I den här veckan hade vi temat ”Allt är svårt innan det är lätt”. Det är förstås en sanning med modifikation, men för det mesta stämmer det. Ofta krävs det övning och vana innan man tycker att något är enkelt och som jag sa till några av grupperna, så är det ju också så att en del av det vi gör aldrig blir riktigt lätt och det får man också försöka att acceptera.

Jag tror dock att det alltid finns ett visst utrymme för utveckling, även om det kanske inte innebär perfektion. Att sträva efter perfektion i yogan är inte ens strävansvärt. Våra kroppars förmåga ändrar sig hela tiden. Det kan vara en långsam process, men det kan också vara skillnader från dag till dag. Idag när jag yogade till exempel kände jag mig mycket starkare än förra gången jag stod på yogamattan. Nästa gång jag gör min yoga känns det kanske annorlunda igen. Utmaningen är att komma tillbaka till yogan (eller något annat i livet också för den delen), när det känns motigt och jobbigt. I sådana situationer brukar jag tänka på det gamla ordspråket ”This too shall pass” och då känns det svåra lättare. Dessutom är det en bra påminnelse när man upplever något fint, för det får en att tänka på att vara tacksam över det man har, njuta av de vackra stunderna, göra det som är viktigt och tillbringa så mycket tid som möjligt med de som betyder något för en i livet.

Signatur

29aug15

Leave a Reply

Your email address will not be published.