Yoga för att påminna sig om sin inneboende styrka

1024 683 admin
  • 0

Veckans yoga är redan igång. Vi fortsätter med temat “Allt är svårt innan det är lätt” och kör vidare med våra stående positioner.  I yogan är det viktigt att vi har en stabil grund för att sedan kunna bygga uppåt. Det gäller förstås i vardagen också. I den situation som vi befinner oss nu med så många människor på flykt och så mycket oro i världen så behöver vi stå starka för att orka. Det är lätt att oron kommer krypande. Det kan gälla världsproblemen, men också svårigheter närmare oss. Kanske någon som är sjuk eller på ett annat sätt inte mår bra. I sådana situationer måste man försöka att handla på bästa möjliga sätt. Skänka pengar eller hjälpa på något annat vis. Vara nära den som mår dåligt och visa sitt stöd.

I tuffa situationer hjälper yogan mig att påminna mig om min styrka. Jag rotar fötterna, kramar in musklerna och känner rent fysiskt vad jag klarar av och det smittar av sig på det mentala. Jag får kraft av att bara vara här och nu.  Genom andningen lugnar jag kroppen och får ökad energi. Att ibland få släppa och bara vara trots svårigheter och oro runt omkring tror jag är väldigt viktigt för att orka och må bra. Det kan vara i yogan eller i löpningen, men det kan också vara i samtal och skratt med familj och vänner. Stunder då man känner närhet och kärlek ger också energi, som man sedan kan dela med de som behöver.

Namaste

Signatur

IMG_8906

Leave a Reply

Your email address will not be published.