Tacksam ❤

1000 667 admin
  • 0

Idag har det varit skolavslutning för mina döttrar. Det var jättetrevligt och fint och jag blev som vanligt tårögd när jag hörde barnen sjunga på skolgården. Så många minnen kom tillbaka och precis som jag gör varje år frågade jag mig själv: “Var tog tiden vägen?” Det var ju inte länge sedan jag själv stod där på min skolgård med mina klasskompisar, fast egentligen är det ju det. Det där med tid är svårt att förstå och greppa. Å ena sidan kan jag minnas känslan när jag började 1:an väldigt tydligt, men å andra sidan kan jag inte fatta att jag varit så liten.

Den här våren har varit speciell. Som jag skrivit här förut, så blev en relativt ung, nära släkting hastigt och allvarligt sjuk och gick bort efter bara ett par månader. Det fick mig att tänka mycket på livet (och döden). Tankar som var svåra och som gjorde mig både ledsen och rädd, men som till slut gjorde att jag kom lite närmare ett slags acceptans och förståelse för livet, som jag inte haft förut. Det betyder inte att jag är helt säker eller att jag inte tvivlar ibland (och kommer att tvivla i framtiden), men just nu känns det lite bättre än vad det gjorde i början av våren.

Något som blivit tydligare för mig under den här våren är hur otroligt viktigt det är att försöka vara så mycket som möjligt i nuet. Att stanna upp och bara vara och att inte alltid tänka på vad som skall hända sedan. Det är förstås svårt och jag klarar det inte alltid, men jag övar mig och det har blivit viktigare för mig sedan min släkting gick bort, för den händelsen fick mig att förstå hur bräckligt livet är. Jag tänkte på det när jag stod där på skolgården i förmiddags. När barnen sjöng tittade jag mot den blå himlen och såg en ensam mås som flög där uppe. Jag stannade bara till och tänkte på hur vackert livet kan vara. Att en skola kan samlas och sjunga och fira och skapa en sådan fin stämning. Det finns så mycket gott, men vi översköljs hela tiden med allt negativt som händer att vi glömmer det fina som finns runt omkring oss. Det finns så mycket att vara tacksam för och idag är jag det. Tacksam över att få vara med på ännu en skolavslutning, att solen sken på barnen, att vi hade en sådan härlig dag, att jag lever. Tack!

Namaste,

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.