Min dagliga yogapraktik

576 1024 admin
  • 0

Det är underbart väder i Göteborg idag med. Tidigare försökte jag sitta ute och läsa lite litteratur för min motivationsbok på balkongen, men det gick inte. Det var helt enkelt för varmt. Nu är det redan ganska sent på eftermiddagen och mina barn kommer snart hem från dagmamman. Jag har precis satt ihop mitt 60-minuters yogaprogram för sommaren. Eftersom jag är yogalärare behöver jag hålla mig i form och kan inte hoppa över min yogautövning.  Naturligtvis finns det tillfällen, då även jag inte orkar eller kan yoga, men för mina elevers skull (och min egen också) vill jag försöka bibehålla en regelbunden utövning.

Mina egna yogaprogram är verkligen inte särskilt spännande. Jag kör ofta samma sekvenser och försöker att gå igenom hela kroppen. Jag använder min timer på min mobil och håller varje position i 30 sekunder. Det funkar för mig. Att återkomma till samma positioner regelbundet gör att min utövning blir lite mer meditativ, eftersom jag inte måste tänka så mycket (jag har ordningen på positionerna i huvudet).

Jag tror dock att det kan vara bra att ibland byta program och därför har jag satt ihop ett nytt 60-minutersprogram för mig själv som jag planerar att använda den här sommaren.

Min träningsrutin just nu är ganska rigorös. Jag springer knappt 10 km och yogar 30 minuter två dagar i rad och sedan tar jag en dag när jag springer 5 km och yogar 60 minuter. Därefter börjar mönstret om. Detta är absolut inget jag menar att alla skall göra. Man måste själv välja vilken nivå man vill lägga sig på och livet är mycket mer än träning, men jag är yogalärare och jag vill som jag skrev förut hålla mig i form och vara stark för att klara av att visa olika positioner för mina elever.

Styrkan är dock bara en del av yogan. Mycket mer handlar om fokus och närvaro, så därför har jag blivit mycket mer noga med min meditation. Just nu är jag inne i en fas, då jag verkligen vill lära mig mer om meditation och det är också det jag vill prata om på yogahelgen i oktober. Meditation är verkligen ett fantastiskt verktyg, som jag önskar att alla hade mer kunskap om. Varför? Jo, genom att sitta still och bara lyssna på tankarna som man har inom sig och lära sig att inte reagera på och inte identifiera sig  med dem blir man lugnare och känner sig mer harmonisk. Jag är absolut ingen mästare på detta, men jag märker mycket väl att ju mer jag övar, desto lättare blir det att vara en lite lugnare version av mig själv :-).

Ha en fin torsdag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.