Trevlig tisdag med nya böcker och vegetariska dumplings till lunch

576 1024 admin
  • 0

Det har varit en bra arbetsdag vid datorn idag, så jag känner mig nöjd. Jag har främst jobbat med mina föredrag och skall fortsätta med det imorgon också. Det första föredraget för Nösund som handlar om hur sömn, rörelse, yoga, meditation och mindfulness påverkar vårt välbefinnande är nästan klart. Jag hittade en fin mall på Google Slides som jag kommer att använda. Som jag skrev för några dagar sedan är det inte lätt att veta vilken typ av program man skall ha när man presenterar. Nu blev det ett väldigt enkelt program, men jag är nöjd med det. Jag har haft en tendens när jag presenterat förut att ha alldeles för mycket information på mina “slides”, så nu skall jag försöka att dra ned på text och istället bara ha med nyckelord. Det kan annars bli alldeles för jobbigt för de som lyssnar och risken kan bli att de bara läser istället för att lyssna på mig.

Jag har även jobbat med min presentation som jag skall hålla på den ideella organisation som jag är inbjuden till. Där skall jag prata om vad man kan göra för att höja elevers motivation och resultat i skolan. Något som jag också är mycket intresserad av.

På lunch idag var jag tvungen att svänga förbi ICA Focus och hämta två paket. Mina böcker som jag beställt hade kommit och nu skall jag fördjupa mig lite i Gabrielle Bernstein och det hon skrivit. Jag har redan läst två böcker av henne, men skall läsa om dem samt två andra. Den första jag skall börja med är “Add More -ing in Your Life”. Jag läser den här typen av böcker med ett viss mått av distans, men jag tycker ändå det är spännande för jag lär mig alltid något nytt. Just nu går jag igenom en period, när jag funderar mycket. Jag har många tankar i huvudet kring de stora frågorna i livet och mitt sätt att bearbeta dem är att läsa och försöka förstå livet på det sättet.

Under en tid när jag gick igenom en del förändringar i mitt liv för nästan tjugo år sedan upptäckte jag Louise Hay och hennes bok “You Can Heal Your Life”. Jag läste den flera gånger och den gav mig kraft och fick mig att se på min situation på ett mer positivt sätt. Jag tror att denna typ av böcker kan vara bra att läsa bara man är medveten om att de som skriver dem inte är några allvetande, perfekta gurus. Dessutom tycker jag att man alltid bör tänka att målet inte är att bli perfekt, bara att må bättre och få lite mer positiv energi och kraft.

Från adlibris köpte jag också några kort som jag tyckte var fina. Jag måste erkänna att kort med affirmationer är en av mina svagheter :-). Jag har redan några stycken i min hylla (kort med affirmationer alltså, inte svagheter ;-)). I alla fall har jag bestämt att jag skall dra ett kort så ofta som möjligt och reflektera kort kring det här på bloggen. Idag drog  jag kortet “Happiness is a choice I make”. Vad tänker jag kring det? Just nu när jag har en nära släkting som är svårt sjuk  känns dessa ord väldigt svåra att ta in. Jag skulle säga att jag annars håller med om dem, men nu vet jag inte. Kanske kan man utveckla det på det här viset: Vi människor kan inte kontrollera allt. Vissa fruktansvärda saker händer som vi inte kan förhindra och då måste vi få sörja, men bortsett från det svåra finns det fortfarande en jättestor mängd fina, vackra saker runt omkring oss, som vi också kan fokusera på (när vi orkar och det passar).  Sorgen måste få ha sin plats, men även det som är ljust och fint och om vi väljer att se det så är faktiskt lycka ett val vi gör. Vad tycker du?

Nu är det dags att förbereda eftermiddagens och kvällens yogaklasser.

Ha en riktigt bra fortsättning på tisdagen!

P.S. Bilden på maten är från dumplings (från Azikura sushi och sallad)  som jag åt idag. Inte så nyttiga, men hemskt goda :-)!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.