Vacker vinter

576 1024 admin
  • 0

Det är så vackert här i Göteborg. Visst har det varit lite ”kaosigt”, men jag älskar snön på träden och stämningen ute.

Idag undervisar jag yoga igen och det skall som vanligt bli roligt att träffa alla mina trevliga yogaelever. Barnyogan börjar ju inte förrän i nästa vecka, så det är lite av en mjukstart för mig. Det känns skönt eftersom jag allmänt tycker att januari är en månad när man känner sig lite trött och sliten, speciellt eftersom det fortfarande är ganska mörkt stora delar av dygnet.

Som tur är ger min träning mig ganska mycket energi. Utan den skulle jag nog vara mycket, mycket tröttare. Även om jag tycker att det ibland är jättejobbigt att ställa mig på löpbandet på morgonen eller göra min yoga, så känner jag mig 100% av gångerna starkare och på bättre humör efteråt.

Idag läste jag ett citat på Twitter, som jag läst och sett på flera ställen, nämligen: ”Exercise is the most potent and underutilized antidepressant. …and it’s free”. Jag håller verkligen med om det. Att röra på sig gör under för humöret. Bäst är det förstås att gå ut i naturen, men även rörelse inomhus hjälper om man vill må bättre.

För ett tag sedan läste jag att om man har brist på energi eller är lite nedstämd, så är det mycket bra att röra på sig. Ibland när jag ”fastnar” i ett problem reser jag mig bara upp och sysselsätter mig med något hemma (plockar undan disk, städar lite eller lägger undan tvätt t.ex.). Inget glamoröst direkt, men det hjälper mig ofta att hitta tillbaka till min inspiration och kan till och med förbättra förutsättningarna att hitta lösningar på problem. Oro kan också släppa på det sättet (tycker jag). Vad gör ni för att öka er energi och känna er lite gladare?

Namaste,

Signaturebest

21jan16

Leave a Reply

Your email address will not be published.