Imorgon börjar barnyogan!

1024 571 admin
  • 0

Hoppas att er helg varit bra! Jag startade min måndag med meditation, 10 kilometer på mitt löpband och sedan några solhälsningar. Att träna på morgonen är min enda chans att hålla mig i form. För mig har det blivit en rutin att gå upp tidigt och det hjälper mig att verkligen göra det jag har som mål. Vanor sker ofta automatiskt och man slipper använda sin viljestyrka, som (tyvärr) är begränsad.

 
Idag har jag ingen yogaundervisning, men imorgon fortsätter jag som vanligt, då börjar också barnyogan. Det finns fortfarande några platser kvar, så hör jättegärna av er om ni är intresserade (och bor i Göteborg).
 
Precis som för de vuxna kommer vi ha temat ”optimism”, men vi kommer också att prata om ”tacksamhet”. Jag kommer att berätta lite grand om det som forskningen vet om sambandet mellan att vara tacksam och välmåendet (naturligtvis anpassat till de olika åldrarna). De äldre barnen/ungdomarna kommer få en liten ”läxa” att skriva om två till tre saker/personer som de är tacksamma för varje kväll/morgon. Vi kommer sedan att prata om resultatet av övningen i slutet av denna två-veckorsperiod.
 
Förutom temat kommer vi att öva på olika yogapositioner och göra mindfulnessmeditation. Mitt mål är att barnen precis som de vuxna skall få kunskap om olika verktyg de kan använda för att må bättre. För de yngre barnen gör vi detta genom bland annat lekar, medan de äldre kommer att utföra mer avancerade sekvenser.
 
Har ni några frågor anågende min barnyoga är ni välkomna att höra av er här eller via mail johanna@yogamedjohanna.se eller mobil 0768-937211.
 
Ha en fin måndag!
Namaste,
Signaturebest
25jan16

Leave a Reply

Your email address will not be published.