Morgonrutin

576 1024 admin
  • 0

Idag vaknade jag av att regnet smattrade mot fönstret. Det var mörkt och inte alls  roligt att stiga upp när mobilen väckte mig klockan 5.30. Jag går alltid upp tidigt på vardagsmornarna för att hinna göra min morgonrutin innan jag hjälper barnen att komma i  väg till skolan.

Min morgonrutin består för det mesta av att jag först gör en varm dryck bestående av kokat vatten, pressad citron, gurkmeja, ingefära och honung. Sedan går jag ned till yogastudion där jag skriver dagbok en kort stund, läser ett par sidor ur någon bok som motiverar mig, går igenom min dagsplanering, mediterar i tio minuter och sedan springer eller yogar. För mig har min morgonrutin blivit något jag inte kan vara utan. Visst är det inte alltid roligt att gå upp tidigt, men det jag vinner är mycket större än det jag eventuellt förlorar.

Jag tror att de flesta skulle må bra av en morgonrutin. Den behöver absolut inte se ut som min, men att starta dagen på ett bra sätt betyder jättemycket och gör många gånger att resten av dagen också blir positiv.

Som ni kanske vet intresserar jag mig väldigt mycket för hur ens attityd påverkar ens liv och jag kämpar verkligen för att bli bättre på att bli mer positiv. Inte på ett glättigt och ytligt sätt utan på ett mer grundläggande. Jag tror de flesta är överens om att det inte fungerar att sopa problem under mattan. För mig handlar det istället om att peppa och stärka mig själv när jag står inför utmaningar. Det kan vara små saker som att vara på dåligt humör utan orsak till svåra frågor i samband med kriser. Jag har märkt att i fall jag i dessa situationer fokuserar på två saker: 1) att vara i nuet och 2) att peppa och stärka mig själv genom min inre dialog, så mår jag bättre och får mer energi.

Just nu lyssnar jag på en ljudbok: “The Universe has your Back” av Gabrielle Bernstein och den är väldigt stärkande. Visst är allt hon säger inte vetenskapligt belagt, men ibland struntar jag i det. Jag vet att mina tankar påverkar mig. Det är väldigt tydligt och därför väljer jag att tro på det hon säger. Det är omöjligt att kontrollera allt i sitt liv, men det går att välja hur man reagerar på det som händer. Det betyder inte att man aldrig skall vara ledsen eller arg, bara att man kan välja när man skall vara det (inte alltid lätt förstås, men övning ger färdighet :-)).

Nu är det dags att gå ut med min hund. Det är inte lockande att gå ut i det grådisiga vädret, men efteråt kommer det att kännas skönt!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.