Att skapa sin dagliga yogarutin

1024 804 admin
 • 1

Det har varit en intensiv dag idag och jag har inte hunnit med så mycket yoga idag. Jag är inne i en period, då jag har ganska mycket bedömningsarbete på universitetet, men jag har också haft tid att arbeta med mitt motivationsprojekt och det är jag jätteglad för.

På onsdagar har jag min lilla privatgrupp i yoga, men bara en timme, så det blir lite mer tid för familjen de här kvällarna. Det är mysigt. Jag saknar dem de andra dagarna när jag har yoga fram tills dess att barnen redan har hunnit att gå och lägga sig.

Onsdagar är också en av de dagar som jag yogar på morgonen. Jag hade önskat att jag kunde göra långa yogapass varje morgon, men det hinner jag inte, eftersom jag alternerar mellan yogan och löpningen. Mitt mål är dock att yoga en liten stund varje dag (även de dagar när jag löptränar). Det gör jag i princip redan, men jag skulle vilja försöka förlänga mina yogastunder lite grand.

Att ha en yogarutin, som man utför hemma så ofta man har möjlighet till tycker jag är ett väldigt bra komplement till de yogaklasser man tar. Det är inte nödvändigt, men om man vill utvecklas och må bra, så vet jag att det ger jättemycket. Yogan handlar ju inte bara om asanas utan också om medveten närvaro och stillhet. Precis som man behöver utföra sina asanas för att att behålla styrkan och smidigheten i kroppen behöver man öva sig på att meditera och att vara i nuet. Det kommer inte av sig själv utan behöver övas upp och jag tror att man behöver praktisera hela livet för man blir aldrig fulländad.

Ett sätt för mig att verkligen yoga hemma är att jag gjort det till min rutin. Jag har mina dagar och tider och försöker att hålla dem. Dessutom har jag en speciell plats där jag yogar och mediterar.  Genom att förvandla något till en vana är det lättare att verkligen göra det man bestämt sig för. Det är inte det att jag inte vill yoga (naturligtvis). Det är bara det att om jag inte bestämmer mig och gör upp en plan, så blir det inte gjort för det finns så många andra saker som skall göras också.

Det skulle vara jätteroligt att höra om din yogarutin här. Du får gärna kommentera i kommentarsfältet om du vill!

Namaste,

Johanna

18mars15.jpg

2 comments
 • YogaMan
  REPLY

  Hej,
  Ja det är kul och inspirerande att höra om andras yogarutiner. Jag själv har lyckats hålla en daglig morgonrutin sen årsskiftet vilket innebär ca 20 minuters Solhälsning…ibland är det lite mer av “yogalek” eller vad jag ska kalla det. Kul iaf att läsa om din yoga.

  • admin
   REPLY

   Hej! Låter härligt med 20 minuters yoga på morgonen. Just nu kör jag 30 minuter varje morgon + ca. 10-15 minuters meditation. Det är skönt att ha det som en rutin och blir en bra start på dagen. Lycka till med din yoga! Bästa hälsningar Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.