Att skriva dagbok

756 1008 admin
  • 0

Det är lördag kväll och det har varit en mysig dag. I morse sprang jag ute för första gången på en vecka. På vardagarna springer jag på löpbandet nu, eftersom jag inte gillar att springa när det är mörkt. Det har varit en tuff omställning att springa på löpbandet, usch vad tråkigt det är, men jag är glad att jag har det. 

Efter löpningen yogade jag som vanligt. Idag var jag lite trött och hade inte så mycket energi. Så är det ibland. Varje dag är annorlunda och det är helt ok. Jag försöker öva mig på att acceptera och utifrån det göra mitt bästa, istället för att bli irriterad. Det funkar inte alltid, men jag har blivit bättre 🙂.

Nu ikväll har jag läst senaste numret av Yoga Journal och fastnade vid en artikel om att skriva dagbok, där yogaläraren Elena Brower intervjuades. Jag yogade för henne i New York för några år sedan och tycker att hon är en intressant person och jätteduktig yogalärare. I alla fall så förespråkar hon dagboksskrivande och jag håller verkligen med henne. Jag har skrivit dagbok sedan jag var sju år och skulle inte klara mig utan min dagbok. Den är med mig överallt och jag tycker att dagboksskrivandet passar jättebra ihop med yogan och meditationen. Precis som Elena säger i intervjun så är det ibland skönt att skriva innan man mediterar, eftersom det gör det lättare att fokusera när man sitter stilla. Andra gånger skriver jag efteråt, då jag kanske fått idéer eller tankar jag vill skriva ner. Samma sak är det i samband med yogan. 

Dagboksskrivande handlar inte om att använda ett komplicerat ordförråd eller fin stil utan bara om att skriva ner sina tankar på ett enkelt sätt. Försök gärna, speciellt om du är i en jobbig situation och känner att du kört fast. 

Ha en fin fortsättning på lördagen!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.