Yoga är medvetenhet, observation och sinnesro

756 1008 admin
  • 0

Jag hann inte skriva igår, men det var en bra dag. Eftermiddagen tillbringade jag med några av mina kompisar i vår bokklubb. Det var som vanligt jätteroligt att träffas och spännande att diskutera boken (även om jag den här gången inte hade hunnit läsa hela :-)).

Nu är det ny vecka och jag ser fram emot att träffa mina yogaelever igen. Jag är tacksam att jag har ett jobb jag tycker så mycket om, även om det också innebär en del oro att vara egenföretagare.

Vi fortsätter med ungefär samma sekvenser och tema den här veckan. Förra veckan sa jag att Kino berättade på den första lektionen i Köpenhamn att yoga är medvetenhet, observation och sinnesro och att det är det primära (och inte de asana vi gör). För mig är yogan och meditationen sätt att öva mig på att bli en starkare och mer motståndskraftig människa i  mitt liv som mamma, yogalärare och aspirerande författare. Det är kanske svårt att förstå, men vad jag menar är att när jag står i de olika positionerna och observerar (och blir mer medveten) om mina tankar och känslor blir jag också bättre på att senarelägga min reaktion. Den kunskapen kan jag sedan ta från mattan till vardagen, men det är viktigt att jag praktiserar varje dag. Därför sitter jag en stund i meditation och yogar varje morgon. Ibland har jag jättesvårt att hålla koncentrationen uppe. Så var det till exempel igår när jag mediterade. Jag  ville flera gånger kika på klockan och tyckte att tiden gick otroligt långsamt, men det är okay. Yogan och meditationen speglar hur livet är. Ibland går allt som på räls och ibland är det väldigt svårt att hantera. Det går inte att komma ifrån. Vi kan  ibland påverka vår situation, men ibland kan vi det inte. Jag kan ofta uppleva frustration på flera plan, som mamma och som företagare. Jag tror att jag har kontroll, men så händer något oförutsett och jag behöver tänka om. Det händer hela tiden, men yogan och meditationen hjälper mig att hantera de situationerna bättre. Jag är långt ifrån perfekt, men jag övar ständigt och jag kommer aldrig att sluta med det.  Precis som jag just skrev behöver jag yoga och meditera regelbundet för att få  resultat och  effekt. Det är lite som att borsta tänderna varje dag. Om jag bara borstar tänderna någon gång då och då kommer det inte att göra mina tänder rena och friska.

På lördag har jag planerat en föräldra-barnyogadag klockan 10-12 för 7-9 åringar och klockan 12-14 för 10-12 åringar + föräldrar. Än så länge finns det platser kvar och titta gärna här  för att läsa me: http://www.yogamedjohanna.com/yogadag

Det finns också platser kvar på min yogahelg den 21-22 oktober på Nösund Havshotell. Jag har förlängt det billigare priset 2095 kronor fram till den 16e september. Mer information hittar du här: http://www.yogamedjohanna.com/yogahelg

Ha en fin måndag!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.