Intressant podcastavsnitt

1000 985 admin
  • 0

Det är tisdag förmiddag och jag tänkte ta en stund att skriva här på bloggen. Eftermiddagen och kvällen igår var intensiv och när jag kom upp ifrån yogan var jag väldigt trött trots att klockan bara var sju. Ibland gör det mig irriterad att jag är så trött på kvällarna, men jag förstår att det beror på att jag går upp strax innan halv sex på morgonen. Kroppen orkar helt enkelt inte vara igång och aktiv hur mycket som helst :-).

Yogalektionerna var roliga igår. Många kunde komma och det tycker jag är extra kul. När grupperna är fulla blir det mer dynamik och energi i rummet. Idag fortsätter jag med mina lektioner med fokus på höfterna. Först är det barnyogan med tolv- till sextonåringarna och sedan nivå 1 följt av nivå 2. Det finns fortfarande plats i grupperna om du har lust att prova på. Hör bara av dig! Det samma gäller med barnyogan.

Jag har ännu inte fyllt gruppen till Nösund den 21-22 oktober och det skulle vara väldigt synd om yogahelgen inte blev av. Har du lust att komma med går det bra att anmäla sig på hemsidan. Det lägre priset 2095 kr för del i dubbelrum, tre yogapass, två föreläsningar, mat och tillgång till havsbadspa är förlängt och gäller till nästa söndag den 17e september.

Idag vill jag rekommendera ett podcastavsnitt som jag lyssnade på i morse. Jag följer podcasten “The school of Greatness” och avsnittet från den 6e september heter “High Performance Training with Dr. Michael Gervais”.  Michael Gervais är sportpsykolog, men jobbar också som coach för personer i företagsvärlden och inom konstnärliga yrken. Det var en väldigt intressant intervju, som jag faktiskt skall försöka lyssna på en gång till, för att kunna skriva ned det viktigaste. Det som jag fastnade speciellt för var hur han flera gånger under intervjun kom tillbaka till mindfulness och hur viktig mindfulnessträning är för fokuseringsförmågan. Jag önskar att fler skolor tog till sig den här kunskapen och gav sina elever det här verktyget. Mina egna barn får träningen genom mina yogalektioner, men enligt mig borde alla barn få lära sig mindfulness, meditation och andningstekniker. Detsamma gäller även för vuxna förstås och förhoppningsvis kommer fler och fler arbetsplatser i framtiden att erbjuda sina anställda möjlighet att lära sig mer om det här!

Ha en fin tisdag!

Namaste,

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.