Barnyoga

756 1008 admin
  • 0

Idag har jag suttit hela förmiddagen med mitt romanmanus. Jag var nervös inför att börja gå igenom den korrekturlästa texten, men det har gått bra än så länge. Just nu är det lite som ett detektivarbete att jobba med boken, eftersom jag försöker att dubbelkolla att allt stämmer när det gäller logiken och den röda tråden.

Efter lunch har jag arbetat med yogan och bland annat nästa veckas sekvenser. De är klara nu, men jag behöver komplettera med temat och vissa asana måste jag utveckla mer. Det blir arbete för imorgon och helgen.

Jag är glad för jag känner mig piggare idag.  Jag har visserligen nyst ett par gånger, men hoppas att det stannar vid det :-).

Nu börjar snart mina yogalektioner, men innan dess behöver jag ta en paus. Torsdagarna är intensiva med fyra yogalektioner i rad, men jag tycker att det är roligt också förstås. Barnyogagrupperna är fortfarande relativt små, så om du har en son eller dotter som vill prova på går det fortfarande att komma på en lektion! 

Precis som på vuxenyogan kommer vi att jobba lite extra med höfterna på barnyogan. Barnen som är mellan tio och tolv år kommer att göra ungefär samma positioner som de vuxna, men med lite mer parövningar. De minsta barnen mellan sju och nio år kommer att göra fler lekar. Den första leken går till så att barnen får lägga ut kort med olika yogapositioner på alla mattor. Sedan kommer jag att spela musik och barnen får springa i en cirkel i yogarummet. När jag stannar musiken skall de placera sig på en matta och göra yogapositionen på det kort som ligger på mattan. Det här gör vi några gånger, så att alla barn får prova ett par olika positioner var. I den andra leken kommer vi också att använda korten med yogapositioner. Vi kommer lägga ut dem på golvet och sedan kommer ett barn att få blunda medan vi tar bort ett kort. Uppgiften för eleven som blundat blir att försöka gissa vilket kort som är borta. Jag blandar lekarna med en yogasekvens, en kort meditation och avslappning i slutet. Dessutom kommer alla barnen att få skriva lite i sina skrivböcker. Vi kommer att göra en kort meditation och barnen kommer att få skriva ned hur de upplevde meditationen, om det var svårt att sitta stilla och hur de känner sig idag.

Nej, nu är det dags att ta en paus! Ha en bra torsdag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.