Strategier att ta till hjälp när man fastnar 

683 1024 admin
  • 0

Jag sitter vid mitt skrivbord och skriver idag. Efter att ha haft mitt kontor lite här och där under semestern har jag flyttat tillbaka till mitt vanliga arbetsrum och det känns bra. Tyvärr har jag dock inte varit så produktiv som jag önskat. Under för- och eftermiddagen var barnen hemma, men de senaste timmarna har de varit med min man och badat för att jag skall kunna jobba. Något som tyvärr ändå inte hjälpte mig att hitta koncentrationen. Så är det ibland och det är inte mycket att göra åt det. Att jobba självständigt är jätteroligt och givande, men då och då också frustrerande eftersom allt ansvar ligger på en själv.

Jag tror att en del av orsaken till varför jag är okoncentrerad och även lite nervös idag är att jag pratade med projektledaren för min roman i morse och i det samtalet framkom det att min deadline för texten ligger närmare än jag hade trott. Det rörde upp en del känslor av tvivel inom mig, vilket i sin tur fick mig att bli paralyserad, men nu skall jag ta tag i redigeringsarbetet och köra på. Att tvivla är naturligt när man är i en ny situation,  men tvivlet ger ingen kraft eller styrka, utan snarare en känsla av svaghet och otillräcklighet. Ett sätt att vända en sådan situation är att försöka prata positivt och stärkande till sig själv och att dela upp det stora till synes omöjliga målet i små, små bitar och att därefter fira varje litet framsteg. Nu skall jag därför dela upp och strukturera allt arbete som måste göras till nästa vecka, då yogan börjar. För mig försvinner nämligen också mycket av den upplevda stressen, när jag får ned på papper vad jag behöver göra.

Ha en fin måndag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.