En utflykt till Spanien igen

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Det är sent och Isabella och jag har precis sett på det senaste avsnittet av “Drömlandet” på SVT. Det är en intressant serie tycker jag. Min bror bor ju i USA sedan över tio år och jag har varit där ganska många gånger. Dessutom var jag au-pair ett år i San Diego när jag var nitton och var även tillbaka där ett par år senare och jobbade en sommar på en språkskola. Vid ett tillfälle var jag faktiskt på väg att flytta dit. Jag ville läsa på universitetet där och allt var klart, men jag träffade Peter och mina planer ändrades, så istället för Kalifornien blev det Schweiz 😊. Hur som helst, från att verkligen ha varit ett drömland för mig när jag var au-pair har jag nu en mer nyanserad bild av USA och skräms av många saker där. Samtidigt har vi i Europa och Sverige också mycket som är problematiskt, men oavsett känner jag att Sverige och Europa passar mig bättre (även om jag alltid kommer att älska San Diego och viben i södra Kalifornien💕).

Idag på förmiddagen åkte vi över gränsen till Spanien. Banyul ligger ju nära, så det tog inte lång tid även om det var ganska smala serpentinvägar dit. Gränsen var helt öde, så det märktes knappt att man kommit in i ett nytt land. Det som jag la märke till var dock att flera av skyltarna var övermålade av katalanska separatister och det var förvånande. Hela skylten med “France” som var uppställd när man kom från den spanska sidan var t.ex. övermålad med svart sprayfärg. Jag vet inte så mycket om Katalonien, men trodde att tanken på självständighet var viktigare i Spanien än här i Frankrike.

Vi hittade en mysig strand inte långt från gränsen och stannade där hela dagen. Idag var vi alla lite irriterade på varandra och jag kände inte samma ro som jag brukar göra. Ibland tar det på krafterna att resa med tre tonåringar. Det har gått väldigt bra hittills, men ibland blir det bara för mycket och idag var en sådan dag. Nu efter några timmar känns det bättre och det är jag glad för, men dagen blev inte riktigt som jag ville att den skulle vara… Nu får vi dock gå vidare och fokusera på imorgon, som blir sista dagen för oss här i Banyul. Vi kommer ju att lämna lägenheten på eftermiddagen för att köra till Grenoble där vi ska sova en natt innan vi fortsätter till Domaso vid Como-sjön.

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Soluppgången imorse

Leave a Reply

Your email address will not be published.