Fredagstrött

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Oj, jag är fredagstrött, men glad för jag har hunnit med en hel del idag. Klockan är knappt halv sju och vi har precis ätit middag. Det blev piadina idag. Jag gjorde bröden själv, som jag har gjort ett par gånger nu. Det funkar bra och blir nästan godare än att köpa dem i affären (och billigare också 😊).

Vanligtvis har jag lektion på fredagar, men idag var det ingen undervisning för eleverna, så jag jobbade hemifrån. Jag har fortsatt planera de första lektionerna. Idag såg jag också att min grupp i tyska 3 har växt och jag kommer att ha en hel del fler elever än förra året. Det stressar mig lite grann, men jag hoppas det ska funka. Jag har haft 34 i en tyska 3 en gång för länge sedan. Det tycker jag dock INTE är bra. Jag föredrar helt klart mindre klasser. Det gör eleverna mer bekväma med de muntliga övningarna och man har mer tid att uppmärksamma varje enskild elev.

Jag har också jobbat med yogan. Nu är alla sekvenser klara för måndag och det känns jätteskönt. Imorgon ska jag jobba med temat och med andningen/meditationen, men jag har redan bestämt det mesta, så det borde inte ta så lång tid.

Nu ska jag snart stänga datorn. Tyvärr går det inte så bra med skrivandet för tillfället. Jag måste hitta ett sätt att komma igång med det igen. Det dumma är att jag alltid väntar tills sist med att arbeta med det och när väl kvällen kommer orkar jag inte…

Jag har i alla fall lyssnat på en väldigt bra ljudbok idag: “Räkna hjärtslag” av Katarina Widholm. Den handlar om Betty och utspelar sig i slutet av 30-talet. Jag har läst/lyssnat på många historiska romaner på sistone. Det fascinerar mig hur väl många författare kan fånga tidsandan. När jag lyssnar på “Räkna hjärtslag” känns det verkligen som om jag flyttas tillbaka i tiden och kan precis se miljöerna framför mig. Det är nyttigt att påminnas hur det var på den tiden och speciellt hur kvinnor levde då jämfört med nu.

Okej, dags att sluta för idag!

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.