God Never Blinks

150 150 admin
  • 0

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3A7CVrBFC7M]

Idag har det varit full fart hela tiden och jag är tyvärr inte riktigt färdig ännu. En hel hög med uppsatser väntar på att bli rättade och inspelningar måste lyssnas igenom, men jag vill ändå skriva ett inlägg idag.

Imorse yogade jag en knapp timme. Det var ett jätteskönt program och jag kände mig väldigt “genomyogad” efteråt. Imorgon är det dags för min yogaundervisning igen och  jag tänkte fokusera på vridningar och höftöppnare den här veckan. Förra veckans tema var att använda yogan som ett verktyg för att hitta tillbaka till sin stabilitet och sitt fokus. Denna veckas tema har jag ännu inte bestämt. Jag får fundera lite på det nu ikväll.

Kanske inspireras jag av den bok jag läser för tillfället: God Never Blinks (se tidigare inlägg). Det är en väldigt intressant och tänkvärd bok. Jag håller kanske inte med om allt som står i den och en hel del har jag hört förut, men det tål att upprepas. Författaren skriver om det hon lärt sig i livets många gånger hårda skola. Det svåra är dock inte att läsa böcker som den här utan att verkligen försöka leva efter det som man tycker låter så bra.  En gång i tiden trodde jag att jag skulle kunna läsa mig till all livsvisdom och sedan bli en  ny människa. Nu förstår jag att varje morgon när man vaknar måste man påminna sig om att man faktiskt har ett val. Man kan fokusera på det som känns jobbigt och svårt eller så kan man se allt som man faktiskt har och som gör en glad och lycklig. Ibland är det enklare och ibland svårare och ibland måste man påminna sig om och om igen, men när allt kommer omkring så är det ändå det perspektiv man väljer att se saker och ting på som avgör hur man känner sig…

Något annat som författaren till boken nämner är att hon tycker att man skall göra saker som gör en glad så ofta som möjligt. Jag blir glad av att dansa, men gör det alldeles för sällan, men här har jag lagt upp ett youtube-klipp med Gloria Estefan (det var visst ett tag sedan denna video spelades in…) och en låt som verkligen passar att dansa till, så klicka på play och “shaka loss”.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.