Löpträning och yoga

150 150 admin
  • 0

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1zohLERGZ-U]

Jag skrev precis ett ganska långt inlägg, men något hände och det försvann. Inget att göra åt… Det har varit en kort vecka, men jag är ändå lite fredagstrött. Det skall bli skönt med helg, även om jag har har ganska mycket att rätta. Jag hoppas dock hinna med lite umgänge med familjen, läsning och träning också. Nu är det bara en vecka kvar till Göteborgsvarvet. Jag skall försöka att springa 15 km både imorgon och på söndag. Kanske inte den bästa strategin att springa långt två dagar i rad, men jag känner mig tryggare om jag sprungit åtminstone 15 km några gånger.

Imorse yogade jag med Neesha från www.yogatoday.com. Det var väldigt skönt, men jag känner i kroppen att jag tränat lite mer än vanligt den senaste tiden. Mina ben har varit lite tröttare än de brukar vara. Annars tror jag att löpning och yoga kompletterar varandra utmärkt. Jag mår åtminstone bra av att springa och yoga. Löpningen kan faktiskt också bli en typ av meditation. Ofta får jag många bra idéer då jag springer. Det är som om man allt klarnar när man rör på sig. Visst är det jättejobbigt ibland  – speciellt när det blåser och regnar, men känslan efteråt gör att man ändå ger sig ut.

Det enda negativa jag upplever med löpningen är att jag ibland får huvudvärk efteråt. Jag har försökt att läsa mig till vad det kan vara, men inte riktigt kommit fram till något bra svar ännu. Det enda jag förstått är att det är relativt vanligt bland löpare.

Nu är det dags att sluta. Jag önskar er alla en fin helg!

Namaste,

Johanna

P.S. Nu har jag mediterat tre dagar i rad. Ingen större bragd, men jag har bestämt mig för att vara disciplinerad och fortsätta med denna vana, eftersom jag tror starkt på att det är bra för mig. Inte att det kommer innebära några större förändringar, men för att det är bra för mig att bara sitta och inte göra någonting!

Leave a Reply

Your email address will not be published.