Grenoble till Domaso

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Nu är vi i Domaso vid Como-sjön och det är verkligen jättevackert här. Vi bor på ett vandrarhem/hostel, som ligger precis vid sjön. Det är enkelt, men rent och det är det viktigaste. Vi har en terrass som ligger med en fantastisk utsikt över sjön. Utanför är det mycket rörelse och liv även om klockan är över nio. Jag har alltid gillat de stora sjöarna i norra Italien. Vi har varit vid Garda-sjön och Lago Maggiore också. Jag tycker nog att det var finast vid Garda-sjön, men det är underbart här också.

Resan hit från Grenoble gick bra. Eftersom vi startade så tidigt var det nästan ingen trafik när vi körde i Frankrike. När vi kom över till Italienska sidan blev det lite mer hektiskt, speciellt runt Torino och Milano. Vi stannade och handlade lite småsaker i en stormarknad nära Milano och kom fram hit till Domaso vid tre-tiden. Då gav jag mig ut och sprang. Först hittade jag inte någon bra springväg alls och blev ganska frustrerad. I Italien finns det ganska många vägar utan trottoar och det kan vara ganska farligt. Jag hade ingen lust att springa någon längre sträcka på en sådan väg. Jag vände därför tillbaka mot vandrarhemmet och hittade en jättefin väg utmed sjön som gick i motsatt riktning. Det var underbart (fast lite varmt) att springa där. Efter hälften av sträckan stannade jag och tog ett dopp i sjön. Efteråt gjorde jag min yoga på terrassen och även om det kom några regndroppar var det skönt att sträcka ut kroppen efter att ha suttit många timmar i bilen.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska vi stanna här i Domaso och ta det lugnt. Det ser jag fram emot. Vi har bara två dagar här till. På måndag gör vi kanske en utflykt till någon eller några av byarna runt sjön.

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.