Gröna växter och vikten av att andas

576 1024 admin
  • 0

Det har varit en trevlig söndag. Vi handlade lite på förmiddagen och jag köpte några nya växter. På sistone har jag blivit intresserad och tycker att det är mysigt med blommor och gröna växter. Hoppas bara att jag lyckas sköta de jag köpte idag!

I morse spelade jag in min senaste sekvens med fokus på bakåtböjningar. Det var som vanligt roligt, men det är också lite svårt att instruera samtidigt som jag gör de olika positionerna. Jag hinner inte redigera filmen helt idag, men skall fortsätta imorgon.

Jag är tyvärr inte färdig med nästa veckans sekvenser heller utan måste ta dem imorgon också. Det blir en intensiv dag, eftersom jag bara jobbar fram till 13.30 framför datorn. Därefter kommer barnen hem och då är det svårt att koncentrera sig, men jag kommer att hinna.

Idag drog jag ett nytt kort i min “Miracles Now”- affirmationskortlek. Dagens affirmation är “In the midst of a meltdown I breathe through the discomfort and come out on the other side.”.  Andningen är verkligen otroligt viktig. Vi jobbar ju med den hela tiden i yogan och meditationen, men även om jag hållit på så länge med yoga, så glömmer jag ibland av vilket användbart instrument den är. Det är därför det är så viktigt att påminna sig om att man bär med sig ett verktyg som man faktiskt har tillgång till hela tiden. Att andas långa, långsamma andetag aktiverar det parasympatiska nervsystemet, vilket gör att man känner sig lugnare och mindre stressad. Ett tag hade jag en mindfulnessklocka som ringde en gång i timmen. Tyvärr tog den lite för mycket minne på min telefon, så jag fick avinstallera den, men egentligen är det bra att ha en sådan. Om man har den inställd att den skall ringa en gång var sextionde minut till exempel, så kan man bara observera sin andning och hur det känns i kroppen vid de tillfällena. På det sättet lär man sig att bli mer medveten om sitt tillstånd och kan reglera stressen i kroppen innan den hinner byggas upp och bli mer kronisk.

Nu måste jag gå och lägga mig. Hoppas att ni haft en fin söndag också!

Namaste,


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.