Hannover till Göteborg

576 1024 admin
  • 0

Hej!

Jag fortsätter att skriva lite efter det datum det egentligen är, men nu har jag kommit till slutet av vår resa😊.

På morgonen sprang jag som vanligt. Den här gången blev det ingen speciellt vacker runda, men det var ändå lite spännande att se omgivningarna. Vi sov i utkanten av Hannover och jag sprang in mot centrum. Staden var tom på folk eftersom det var söndag morgon och inget var öppet. Det är intressant att det fortfarande är väldigt konservativt i Tyskland gällande öppettiderna. På söndagar är i princip inga affärer öppna över huvud taget.

Efter min träning åkte vi vidare norrut och vi var alla motiverade att komma hem så snabbt som möjligt. Allt gick bra fram tills dess att vi kom bara en knapp mil utanför Puttgarden där vi skulle ta färjan till Rödby. Det var helt stopp i trafiken och det skulle visa sig att vi fick vänta på vägen i över fem timmar. Vi hittade knapphändig information på nätet som sa att en bil börjat brinna och att saneringsarbetet dröjde eftersom det behövdes speciella rengöringsfordon, som inte fanns i närheten. I början var vi ganska lugna, men allt eftersom började det ta på tålamodet och till slut var jag tvungen att ringa till polisen och fråga vad det var som pågick. Jag fick svaret att vi snart skulle kunna köra vidare och det stämde för drygt en halvtimme efter mitt samtal kunde vi äntligen fortsätta norrut. Vi har aldrig varit med om något liknande förut.

Som tur var, gick resten av resan smärtfritt och vi var hemma i Göteborg strax efter tolv på natten. Då var vi alla väldigt trötta och kastade oss mer eller mindre i säng.

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.