Härligt bad i Delsjön och tankar

683 1024 admin
  • 0

Hej!

Idag tänkte jag skriva lite tidigare än jag brukar på bloggen. Jag gick upp klockan halv sju i morse och är nöjd för nu har jag mer tid att fixa här hemma innan barnen kommer hem från sina sommarjobb. I morse sprang jag själv och mötte sedan Buster och Peter i Delsjön, där vi tog ett härligt bad. Vi var helt själva (förutom några Kanadagäss), så det var väldigt mysigt.

Nu på förmiddagen har jag jobbat lite med min bokföring och ska fortsätta att göra det under dagen. Vädret är tyvärr ganska tråkigt, så vi kommer att vara hemma hela dagen idag. Imorgon ska vi i alla fall på bio med barnen. Vi ska se “Oppenheimer” tillsammans. Det ser jag fram emot. Jag är ganska sällan på bio, föredrar ju att läsa och lyssna på böcker, men den här filmen vill jag gärna se.

Jag har också funderat lite på bloggen och hur jag skulle kunna använda den på ett annat sätt än att bara skriva om det som händer i min vardag. En tanke som slog mig när jag yogade i morse var att jag skulle kunna reflektera mer kring det jag läser och lär mig om hälsa generellt och yogan/meditationen i synnerhet. Det är väldigt bra att lära ut och/eller reflektera kring det man läser, för det gör ju också att man kommer ihåg något bättre.

Just nu läser jag (som jag redan nämnt många gånger) “The Inspired Yoga Teacher” av Gabrielle Harris. Jag har kommit ungefär igenom hälften av den och tycker att den är bra, men jag har lite svårt för strukturen av boken. Den innehåller mycket fakta, men jag känner mig lite förvirrad av den. Kanske beror det på att jag ofta bläddrat i den den senaste tiden, men inte suttit mig ned och verkligen läst koncentrerat? Det jag gillar är att den innehåller historier kring positionerna. Nästan alla positioner har ju ett namn på Sanskrit, som kan härledas till en gud eller gudinna. En sådan namn är t.ex. “Hanumanasana” som symboliserar apguden Hanuman som tar ett stort kliv från Indien till Sri Lanka (eller kanske var det tvärtom 😊).

Något annat jag vill fördjupa mig mer inom är anatomi. Jag gillar författaren/yogaläraren Bernie Clark och har två böcker av honom: “Your Body Your Yoga” och “The Complete Guide to Yinyoga”. Jag vill ha två andra som han har skrivit också: “Your Upper Body, Your Yoga” och “Your Spine, Your Yoga”. Problemet är lite grann att jag inte har tid att verkligen koncentrerat läsa böckerna. Det går liksom inte att lägga sig klockan tio på kvällen och läsa dem. De kräver mer koncentration, speciellt för mig som inte har en bakgrund inom medicin. Samtidigt får jag inte låta det hindra mig från att börja läsa dem! Det är som jag tror jag skrev om igår, viktigt att börja, så istället för att se att jag måste läsa flera sidor ska jag kanske bara ta en sida i taget? Då börjar jag i alla fall.

Idag har jag också fortsatt att fundera på sekvenserna inför hösten. Mitt mål är att inspireras av andra yogalärare och skapa nya och spännande pass. Det är inte alltid lätt, men jag gör mitt bästa. Ett sätt att hitta ny inspiration är att studera andra yogalärares pass och positioner. Jag har några favoriter som jag följer på Instagram och jag prenumererar också på två olika yogatjänster, som är bra.

Min tanke är att de första passen nu i höst kommer att innehålla positioner för hela kroppen. Det gör förstås i princip alla sekvenser, men ofta fokuserar de på ett visst område. Min erfarenhet har lärt mig att det är bra att börja med ett mer generellt pass när mina elever inte har yogat så mycket under sommaren.

Nu ska jag snart sluta jobba. Jag behöver eventuellt åka och handla innan middagen och ska också övningsköra med Isabella. Senare ska jag ta en stund och läsa och vara med familjen.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar❤️

Johanna

Det blev mumsig pizza till middag 🤪

Leave a Reply

Your email address will not be published.