Läsning på klipporna i Lysekil

756 1008 admin
  • 0

Idag har vi varit på utflykt till Lysekil. Vi hade tur och fick en jättefin, vindstilla dag med solsken och underbara bad. Imorgon vänder vi hemåt igen för att förbereda oss inför skolstarten i nästa vecka. Det har verkligen varit en väldigt fin sommar och jag är tacksam för alla mysiga utflykter som vi har gjort (och allt annat vi upplevt).

På klipporna idag läste jag ut boken, som jag skrev om i nyhetsbrevet: Joy on Demand av Chade-Meng Tan. Det är verkligen en läsvärd bok om man vill fördjupa sig lite mer i meditation. Som jag skrivit här förut inser jag mer och mer vilket viktigt och nyttigt verktyg meditation är. Jag är fascinerad av att vi kan lära oss så mycket om oss själva bara genom att sitta stilla och fästa uppmärksamheten vid något 

Jag tror ibland att man undviker att prova meditation  eftersom man känner att man inte har tid, men saken är den att det viktigaste är att göra det. Det är bättre att börja med fem minuter varje dag, än att satsa på en halvtimme och ge upp efter ett par dagar. Fem minuter har alla över. Försök att sitta vid samma tid och på samma plats varje dag och se om du märker att något händer. Efter ett tag ökar du kanske tiden och sitter lite längre (om du har möjlighet). Lycka till!

Namaste, 

Leave a Reply

Your email address will not be published.