Varför yoga? 

576 1024 admin
  • 0

Den här veckan försöker jag att kombinera semester med mitt jobb med yogan och skrivandet. Det går sådär. Vi är uppe hos mina föräldrar på Tjörn och det är jättetrevligt, men att samtidigt försöka få något jobb gjort är inte så lätt. Jag gör mitt bästa, men blir ständigt avbruten och har därför svårt att koncentrera mig. Det skapar stress förstås, men jag försöker att vara så yogisk som möjligt och inte fästa så mycket uppmärksamhet vid det utan acceptera situationen. Det går inte alltid så bra, men jag gör mitt bästa.

Jag är i alla fall glad för mina grupper börjar fyllas upp nu, men jag har fortfarande en del platser kvar. Nybörjaryogagruppen har t.ex en del platser och det vore jättekul om jag fick in några fler där. 

Varför skall man egentligen prova yoga kanske du undrar. Är det inte som vilken träning som helst? Jag tycker att det finns jättemånga bra träningsformer och jag tror att alla fyller en funktion, men yogan är speciell för den handlar om så mycket mer än att stärka musklerna och bli rörligare. Den får en t.ex. att bli bättre på att lyssna inåt och att ha tålamod med sina tankar och reaktioner. Den får en att acceptera alla sidor hos sig själv och den situation man befinner sig i oavsett hur den ser ut. Den får en att lära sig att känna glädje och lycka utan att allt är perfekt. Naturligtvis känns det inte alltid så när man yogar, men ju oftare man praktisetar yoga och ju mer närvarande man försöker vara (i varje andetag) desto större chans är det att man upplever de här effekterna.

Om du är intresserad av min nybörjaryoga är det bara att göra av sig!

Ha en bra måndag!

Namaste, 

Leave a Reply

Your email address will not be published.