Löpning i snöstorm, tyska, yinyoga och yogaundervisning

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Ja, så är det måndag kväll. Hoppas att det varit en bra dag för dig. Jag känner mig lugnare än jag gjorde under helgen. Det känns bra att vara inne i rutinerna igen och även om jag inte sov så jättegott i natt så har jag fått gjort ungefär det jag planerat, vilket känns skönt. Det är ibland svårt att veta när jag är “färdig” eftersom det alltid finns något mer att göra, men jag försöker att sätta ribban lagom högt. Det är väl det som är svårt för de flesta, att veta när det räcker och är tillräckligt bra. Det är så lätt att fortsätta och försöka förbättra tills man är helt slut.

I morse var det ganska tufft att springa. Det blåste hård vind och hade snöat, men samtidigt var det skönt på hemvägen för då hade jag medvind och det gick snabbare än vanligt😊. Imorgon ska det bli väldigt kallt på morgonen, så det är nog lika bra att lägga fram mitt varma underställ.

Min lektion i skolan var trevlig. Det kändes mycket bättre än i fredags. Den här gången hade jag ju min dator och allt var som vanligt igen🤩.

Idag var Peter hemma och jobbade, så jag fick lite sällskap vid lunchen. Det var mysigt. Jag förberedde mina lektioner i tyska på förmiddagen och sedan ägnade jag eftermiddagen åt yogan. Jag planerade bland annat min yinyogasekvens. Imorgon börjar yinkursen och det finns fortfarande platser kvar om du vill testa på. Yinyoga är en lugnare form av yoga, där vi är i positionerna längre tid (ca. 2-4 minuter). Den är inte automatisk lätt utan jag skulle snarare säga att den kräver mer mentalt. Eftersom vi stannar länge i positionerna går det långsamt och det är de flesta av oss inte vana vid. Vi vill snabbt vidare eftersom vi lever i ett samhälle där allt ska gå fort. Jag är tyvärr ofta sådan också, speciellt när jag är trött. Då är det lätt att t.ex. fastna i flöden på sociala medier och scrolla på autopilot. Yinyogan är ett “motgift” mot det. Det tvingar en att ta det långsamt med närvaro och efteråt känner man sig ofta som en ny människa. Verkligen att rekommendera!

Ikväll hade jag två klasser: nybörjaryogan kl. 17.10-18 och nivå 1 kl. 18.10-19.10. Det var jätteroligt att träffa nya och gamla yogaelever igen❤️!

Nu ska jag snart göra i ordning mig för kvällen. Imorgon har jag min mest intensiva dag med två pass på skolan och tre yogalektioner i rad på kvällen. Det är roligt, men efteråt brukar jag känna mig som en urlakad sill🐠. Det är tur att jag inte har någon undervisning på skolan på onsdagar!

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.