Måndagstankar

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Ja, så är det måndag igen. Det har varit en splittrad dag för mig, men nu känner jag mig mer fokuserad. Imorse efter träningen och duschen cyklade jag iväg och hade prov med mina elever. De hade läsförståelsedelen från skolverkets prov i tyska steg 3. Jag hoppas verkligen att det gick bra och är så nyfiken att jag gärna hade rättat idag, men jag hinner inte. Förhoppningsvis har jag tid för det på onsdag eller torsdag. Imorgon har jag tyvärr lite tid för förberedelser över huvud taget.

Förmiddagen ägnade jag åt planering. Tyvärr har jag inte hunnit planera veckan ännu, men det ska jag göra ikväll efter yogaundervisningen.

Nu på eftermiddagen har jag städat i yogastudion, förberett min lektion i tyska steg 1 och jobbat med skrivandet. Just nu läser jag en tysk roman igen. Den heter “Es wird Zeit” och är skriven av Ildiko von Kührty. Jag har läst flera böcker av henne. Hon skriver väldigt roligt och jag beundrar hennes förmåga att vända även de svåraste ämnena till något komiskt. Jag upplever den här boken lite svårare att förstå jämfört med den andra som jag läste nyss (“Unser allerbeste Zeit”). Ganska konstigt sammanträffande förresten att båda böckerna har “Zeit” i titeln. En annan likhet är att huvudpersonerna träffar på vänner från ungdomen/barndomen igen.

Snart ska jag gå ner till yogan för att undervisa nybörjargruppen och nivå 1. Det blir den sista dagen med sekvensen som fokuserar på styrka. Imorgon kör vi ett nytt pass (det som jag gjorde färdigt i fredags). Jag måste finslipa det lite grann imorgon (gå igenom vissa kombinationer och eventuellt lägga till lite för nivå 2-gruppen).

Dagens citat lyder: “Embrace your eccentricitites” och handlar om vikten att acceptera även de “speciella” sidorna hos sig själv, de som är lite udda och “konstiga”. Jag tror det blir lättare med åren. Man vågar vara sig själv på ett annat sätt jämfört med när man är riktigt ung. Fast jag har nog alltid varit lite annorlunda och faktiskt inte riktgit skämts över det (även som yngre)😊. Jag kan mer känna mig dum när jag gör fel (gör ett misstag eller inte är så bra på något som jag skulle vilja vara). Det har jag fortfarande svårt att acceptera och är något jag skulle behöva jobba med (att vara mer förlåtande gentemot mig själv). Hur känner du?

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar

Johanna

Tittade som vanligt på flera yogavideor idag också

Leave a Reply

Your email address will not be published.