Matvanor

577 1024 admin
  • 0

Idag skall jag ha yoga igen, men tyvärr är barnyogan inställd eftersom det är invigning av Skårsskolan kl. 17. Barnen får ta igen den missade gången i slutet av terminen i stället. Det innebär att jag bara har två yogaklasser idag och att jag faktiskt kan gå bort en stund till skolan och ta del av invigningen. Min yogaundervisning har gjort att jag ofta inte kunnat gå på olika skolevenemang, så jag är väldigt glad för att jag har möjlighet idag!

Ja, nu har ungefär halva yogaterminen gått och jag förstår inte riktigt vart tiden tagit vägen. Övergången från sommar till höst har varit ganska lätt eftersom det varit så fint väder och nu när mina barn går på samma skola har det också blivit smidigare att få ihop rutinerna. Kanske är det det som gjort att jag inte riktigt märkt av hösten så mycket ännu.

Något som jag dock lagt märke till är att mina matvanor på sistone inte varit de bästa. Jag försöker att tänka på vad jag äter på grund av att jag tror att maten är en stor del av hur jag mår, men jag som ständigt är hungrig och egentligen älskar sötsaker har ibland svårt att hitta en balans. Just balans tror jag är viktig i livet (har skrivit det så många gånger här förut). Det är så lätt att få skuldkänslor när det gäller mat när man som jag läser mycket om hälsa och är det är en del utav ens arbete. Överallt dyker det upp nya rön vad man skall äta och vad man inte skall äta. Problemet för mig blir någonstans att njutningen med mat försvinner i och med allt fokus på olika hälsotips. Det i sin tur leder till rädsla, vilket leder till spänningar och stress. Alltså inte bra! Ju mer jag läser om hur stress påverkar kroppen desto mer blir jag övertygad om att det också är skadligt att stressa upp sig över det man äter. Det är därför jag tror på en balans, dvs. att äta så bra man kan när det går, men inte klandra sig själv över en bulle eller en glass när man verkligen “behöver” det. Vad tycker ni?

Jag har i alla fall bestämt mig att införa en ny rutin, nämligen att förbereda smoothies och nyttiga snacks på morgonen, så att de finns färdiga när jag blir hungrig under dagen (dessa är ju också lätta att ta med till jobbet). Mitt problem är nämligen att jag inte riktigt tänker klart när jag är hungrig och bara stoppar i mig det som finns framför ögonen då. Är det någon som känner igen sig?

Namaste,

Johanna

9okt14

Leave a Reply

Your email address will not be published.