Mindfulness för barn

577 1024 admin
  • 0

Idag känns det som om hösten har kommit på allvar till Göteborg. Jag brukar inte vara så förtjust i den här årstiden, men efter en sådan fantastisk sommar och så vackert väder i september och början på oktober känns det faktiskt ganska ok. Att få tända ljus och mysa i mörkret har också sin charm. Det gäller bara att komma ihåg det när man känner sig lite trött och sliten.

Idag har jag arbetat hemifrån med en massa rättningar för mina studenter, men även hunnit fundera lite på yogan inför imorgon och läst lite mer om mindfulness. Jag är så intresserad av hur man kan arbeta med just mindfulness med barn. Önskar att fler skolor kunde införliva mindfulness och även positiv psykologi i det dagliga arbetet. Forskning säger att det ger positiva resultat. Det gäller bara att fler får kunskap om hur man kan arbeta med det. Mina skolbesök i USA gjorde mig bara ännu mer positiv till detta arbetssätt och jag hoppas att jag på något sätt kan nå ut till fler angående detta och att jag kanske kan starta mitt eget forskningsprojekt i framtiden.

Tidigt i morse yogade jag och satt en kort stund i meditation. Det börjar bli lite lättare att koncentrera sig nu, men något jag märkt är att det är väldigt olika från dag till dag.

En “bieffekt” av mindfulness-träningen är att jag helt plötsligt har börjat upptäcka hur ofokuserad jag är i många sammanhang. När jag läste idag till exempel, upptäckte jag hur mina tankar var på en helt annan plats än där de borde vara och med den upptäckten förstod jag plötsligt varför jag ibland har väldigt svårt att komma ihåg vad jag läst. Intressant!

Nu önskar jag er en fin eftermiddag!

Namaste,

Johanna

8okt14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.