Nu börjar yogan

768 1024 admin
  • 0

Hoppas att ni haft en bra dag hittills! Jag sitter här framför datorn och skall alldeles strax göra i ordning lite mat innan jag går ned till yogastudion för min första lektion för terminen. Idag har det varit en intensiv dag. I morse började två av mina tre barn i skolan, min äldsta i sjuan och min yngsta i fyran. Tiden går så fort. Jag kan inte riktigt förstå att jag nu har en flicka som går i högstadiet…

När barnen gått till skolan började jag jobba med yogan. Jag har städat yogarummet och gått igenom alla sekvenser och temat inför ikväll. Det tog sin tid, men nu är jag färdig och känner mig lugn. Tyvärr är jag alltid lite trött vid den här tiden, men jag tror lite mat kommer att göra att jag piggnar till :-).

Den här veckan (och nästa) kommer vi att yoga en sekvens som fokuserar på hela kroppen i nivå 1- och nivå 2-grupperna. Vi kommer också att göra en andningsövning som balanserar kroppen och gör den lugn. Temat är “Du är tillräcklig”. Det är något alla behöver påminna sig om ibland. Det är lätt att falla in i tankemönster, som fokuserar på att man är otillräcklig på olika sätt. Det kan gälla hur man ser ut eller hur man är. De där tankarna får en att bli ledsen och arg, vilket ofta leder till att man tappar motivationen och energin. Om man istället säger till sig själv att man är tillräcklig som man är, så känner man sig gladare och lugnare, vilket gör att man mår bättre.

Jag tycker inte att man skall sluta utvecklas, men jag tror inte det skall komma ur känslan av att man är otillräcklig. Jag tror istället att det måste komma ur känslan av nyfikenhet. Då tror jag också att man håller uppe motivationen längre och har större chans att växa. Det gäller såväl yogan som annat som man vill utveckla.

Hoppas att vi ses ikväll!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.