Ny video pĂ„ Youtube 🙂

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Hur Àr det? Jag hann tyvÀrr inte skriva igÄr. Mitt mÄl Àr att skriva pÄ bloggen varje dag, men ibland mÄste jag prioritera annat. IgÄr var en sÄdan dag. PÄ morgonen hade jag min sista yogalektion för veckan och det var trevligt. Jag önskar dock att gruppen kunde vara lite större. Förhoppningsvis kommer det in nÄgra fler anmÀlningar nÀsta termin. Det Àr jobbigt att gÄ ivÀg tidigt och yoga, men det lönar sig. Att börja dagen med yoga Àr skönt och hÀlsosamt. Som du sÀkert vet Àr det nÄgot jag gör varje dag. För mig har det blivit en vana som jag aldrig vill sluta, men naturligtvis kommer min yoga inte alltid se likadan ut.

IgÄr förmiddag la jag upp min sekvens pÄ youtube. Du kan se den hÀr eller hÀr nedan :-).

Prenumerera gÀrna pÄ min kanal! Jag lÀgger ju ut sekvenser för att jag vill hjÀlpa sÄ mÄnga som möjligt att fÄ in yogan i sitt liv. Om jag kan dela med mig av det jag kan betyder det mycket. Jag vet ju hur bra man mÄr om man yogar regelbundet.

PĂ„ eftermiddagen tog jag det lite lugnare och lĂ€ste bland annat ut “NĂ€ktergalen” av Krisitin Hannah. Som du kanske vet sĂ„ tycker jag om hennes böcker. De Ă€r fĂ€ngslande och man kan ofta inte sluta lĂ€sa dem. Efter det att jag hade lĂ€st fĂ€rdigt boken gick jag in pĂ„ Goodreads och tittade lite pĂ„ recensionerna av den. De flesta var positiva, men nĂ„gra tyckte att karaktĂ€rerna var “platta” och att de historiska referenserna inte var korrekta. De menade ocksĂ„ att Hannah anvĂ€nde mĂ„nga klichĂ©er. Jag hĂ„ller delvis med nĂ€r det gĂ€ller de historiska referenserna, men för mig mĂ„ste inte en roman vara helt sanningsenlig nĂ€r det gĂ€ller den tid den refererar till. Det Ă€r ju ingen faktabok utan en roman. I en roman fĂ„r man fantisera och dikta upp det man sjĂ€lv vill. Det finns inga regler som man mĂ„ste hĂ„lla sig till.

“NĂ€ktergalen” har ocksĂ„ fĂ„tt mig att fundera mer pĂ„ andra vĂ€rldskriget och hur det har pĂ„verkat mig indirekt. Min farmor och farfar var polska tvĂ„ngsarbetare i Tyskland, men jag vet inte sĂ„ mycket om det. TyvĂ€rr Ă€r de bĂ„da borta nu och Ă€ven om pappa berĂ€ttat en del, sĂ„ skulle det vara intressant att veta Ă€nnu mer. Just nu Ă€r min pappa ute pĂ„ en resa, men nĂ€r han kommer hem ska jag be honom berĂ€tta och jag ska skriva ned uppgifterna för mig sjĂ€lv. Jag hĂ„ller ju pĂ„ att slĂ€ktforska lite grann (mest pĂ„ min mormors sida), men det skulle vara spĂ€nnande att veta mer om farmors och farfars sida av slĂ€kten ocksĂ„.

Snart ska vi Äka till nÄgra kompisar pÄ middag. Det ska bli vÀldigt trevligt. Innan dess ska jag hinna med att jobba lite grann. Sekvenserna mÄste jag göra imorgon. Det kommer att ta ca. tre timmar, men det fixa jag. Jag gillar inte att göra yogaprogrammen pÄ mÄndagar för dÄ blir det för stressigt.

Innan jag slutar mÄste jag ju skriva min dagliga reflektion. I förrgÄr skrev jag om visualisering och om hur jag anvÀnder mig av meditation och samtidigt förestÀller mig det jag har som mÄl. Har du testat?

Idag har jag funderat lite över eget ansvar. Jag lyssnade pĂ„ Lewis Howes “School of Greatness” nĂ€r jag var ute och sprang. Jag har lyssnat pĂ„ den podden i flera Ă„r nu och tycker om sĂ€ttet Lewis intervjuar och de personer han pratar med (för det mesta). Den hĂ€r gĂ„ngen var det Jocko Willink som Ă€r en f.d. amerikansk navy seal. Jag höll kanske inte med om allt han sa, men jag tyckte det var intressant att han pratade mycket om eget ansvar och hur viktigt det Ă€r. Jag försöker verkligen att tĂ€nka pĂ„ det sjĂ€lv och pratar mycket med barnen om det med. En av de vĂ€rsta sakerna jag vet Ă€r nĂ€r en person skyller ifrĂ„n sig hela tiden. Första steget nĂ€r nĂ„got gĂ„tt fel Ă€r ju att ta ansvar och sedan att försöka lĂ€ra sig nĂ„got av det som hĂ€nt. Ibland kĂ€nner jag att vi mĂ€nniskor generellt har en tendens att hela tiden skylla pĂ„ andra nĂ€r saker gĂ„r fel i samhĂ€llet. Det Ă€r inte individens fel utan omstĂ€ndigheterna, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt leder det ingen vart. Naturligtvis Ă€r det ibland sĂ„ att omstĂ€ndigheterna gör att en person beter sig pĂ„ ett visst sĂ€tt och det Ă€r en förklaring, men det kan inte alltid vara en ursĂ€kt. För om man ursĂ€ktar allt dĂ„ligt som hĂ€nder, sĂ„ sker inga förbĂ€ttringar. Jag mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ det ibland ocksĂ„ och dĂ€rför Ă€r det bra att bli pĂ„mind :-). Ska försöka bli Ă€nnu bĂ€ttre pĂ„ att ta ansvar!

Ha en fin fortsÀttning pÄ lördagen!

Namaste och kramar,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.