På Tjörn och mer meditationsforskning

1024 1024 admin
  • 0

Just nu är vi på Tjörn hos mina föräldrar. Vi åkte hit upp i eftermiddags och stannade först en liten stund i Stenungsund för att köpa kläder till barnen. Vi försöker fixa så mycket praktiskt som möjligt under helgerna. I början när jag jobbade med mitt eget företag blev det ofta så att jag uträttade ärenden under veckorna, men nu har jag blivit bättre på att sätta gränser. Det är så lätt att man tror att man kan vara flexibel, men så försvinner det en massa arbetstid istället (som man aldrig riktigt tar igen). Det betyder förstås inte att jag inte uträttar ärenden under veckan då och då, men jag värnar om min arbetstid.

Jag måste skriva lite om forskning idag igen :-)! Jag tycker det är så fascinerande hur meditation påverkar hjärnan och vill gärna dela det jag läser och lyssnar/tittar på. I en video som du kan titta på här berättar psykologen och forskaren Daniel Goleman att hjärnvågorna hos personer som mediterat väldigt mycket (62 000 timmar eller mer) ser annorlunda ut än hos “vanliga” människor. Dessa “experter” uppvisar en mycket hög nivå av gamma-vågor (de vågor som uppstår när hjärnans olika delar harmoniserar med varandra). Hur påverkar då hög gamma-aktivitet individer? Jo, det sägs att dessa personer är intelligenta, empatiska, lyckliga och har bra minne och själv-kontroll. Det låter ju väldigt bra :-)! Ni kan läsa mer om gamma-aktivitet här.

Kanske har ni inte mediterat så mycket som “experterna” i forskningen, men jag tänker att även lite meditation varje dag kan hjälpa, så kämpa på och glöm inte din meditation!

Ha en fin lördag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.