Påskresa till Polen

800 800 admin
  • 0

Jag har haft några mysiga dagar i Polen med min familj och är nu på väg tillbaka med färjan. Jag besökte Polen för ungefär elva år sedan för första gången och sedan blev det ett besök till ett år senare, men sedan dess hade jag inte varit där, så det var roligt att komma tillbaka. Min pappas familj är från Polen, så jag är egentligen halvpolsk, men tyvärr lärde min pappa mig inte polska när jag var liten, så jag kan bara säga ett par ord.

Det var roligt att se hur Polen utvecklats sedan jag var där förra gången. Mycket är likt Sverige med många caféer och restaurangen. Jag var förvånad att det fanns en hel del vegetariska restauranger och också ekologiska butiker. Jag hann inte testa så mycket, men de caféer vi var på var väldigt trevliga och människorna var vänliga och hjälpsamma trots att de inte alltid kunde så mycket engelska.

Speciellt två caféer, som låg nära vårt hotell tyckte vi var särskilt trevliga. Det första låg i samma hus som vårt hotell och hette Neighbour’s kitchen (https://www.facebook.com/nhbkitchen) och det andra Lookier Café (http://www.lookiercafe.pl/). Prova dem gärna om ni är i Gdansk och är sugna på en kopp kaffe eller något litet att äta.

Just maten är billigare i Polen än i Sverige. Man får mer i mataffärerna och där finns också en del ekologiska produkter. Att äta ute är också billigare, vilket inte är så konstigt eftersom de polska lönerna är lägre. Man ser också att många människor inte har det så bra ekonomiskt.

Någon yoga hann jag tyvärr inte prova under de dagar vi besökte landet. Jag såg faktiskt inga skyltar eller reklam för yogastuidos, men det kan ha att göra med att jag inte var uppmärksam nog.

Istället för att yoga i en yogastudio yogade jag i hotellets gym, där jag också sprang mina ”rundor” på ett ganska skakigt löpband. Det hade säkert varit fint att springa utmed floden i Gdansk, men tyvärr testade jag inte. Kanske får det bli nästa gång.

Namaste,

Signatur

 

 

http://www.dreamstime.com/-image19475097

Leave a Reply

Your email address will not be published.