Att läsa om yoga

683 1024 admin
  • 0

IMG_7333

Påsken är över och imorgon är det dags för yogan igen. Jag har haft en rätt så avkopplande vecka och det har varit skönt. Under helgen träffade vi vänner och det var trevligt. Jag hann även springa och yoga en del. Jag har också läst en yogabok “Yoga en kvart om dagen” av Ulrica Norberg. Det är roligt med yogaböcker på svenska, för det finns fortfarande inte särskilt många. Det mesta som skrivs om yoga är på engelska (både när det gäller böcker och på nätet). Naturligtvis är det så, eftersom engelska är ett sådant stort språk, men ibland är det roligt att läsa något på svenska också.

Ulrica Norbergs bok tyckte jag var bra, men ganska tunn och kanske inte så mycket för den som yogat ett tag. Jag försöker att läsa så många yogaböcker jag kan för att hålla mig à jour och jag följer också så många bloggar på nätet som möjligt. Det är ibland svårt att hinna läsa allt, men för det mesta kan man skumma igenom visst material och läsa annat mer noggrant. Just informationsflödet på internet kan nästan bli lite stressande, men man får hitta sina strategier för att lösa det. Jag använder mig av en applikation som heter “Pocket” (http://getpocket.com/).genom den kan jag spara de blogginlägg, som jag tycker verkar intressanta och som jag vill läsa senare.

Kombinationen av att läsa och att sedan praktisera yogan rent fysiskt är nödvändig. Det mesta man läser om måste man också känna i kroppen. Det är fascinerande att trots jag utövat yoga länge ständigt får “aha-upplevelser”. Dels genom att jag läser om något och sedan utövar yoga själv eller studerar mina elever. Det är det som gör yoga så spännande.

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.