Söndag kväll

768 1024 admin
  • 0

Hur har din dag varit? Jag hann inte skriva igår, men nu har jag tid en stund. Klockan är snart sex och det är mörkt ute. Helgen har varit bra, men jag har funderat en del. Ibland tvivlar jag när det gäller hela min verksamhet och framtiden. Jag älskar yogan och jag tycker jättemycket om att undervisa, men jag lägger ned mycket jobb och ibland känner jag att det är på gränsen med tanke på att den ekonomiska ersättningen är relativt liten. Pengar är absolut inte viktigast, men jag har familj och jag har ett ansvar att ta hand om den. I vissa stunder känner jag dåligt samvete att jag jobbar så mycket och tjänar så lite, när jag vet att jag hade tjänat mycket mer som “vanlig” lärare (som jag är utbildad till). Det är inte lätt att veta vad som är rätt att göra i livet. Det pratas mycket om att följa sitt hjärta och det tycker jag verkligen att man skall göra, men det är inte många som pratar om de svårigheter som kan följa med ett sådant beslut…

I alla fall känner jag (efter en hel del funderingar de senaste dagarna) att jag fortfarande vill kämpa vidare. Jag vet att jag inte gjort allt det jag kan göra för att nå mina mål och då vore det dumt att ge upp, men jag vet också (innerst inne) att det kan komma en dag, då det kanske är dags att släppa och gå vidare (den dagen är dock inte här ännu 🙂).

Ja, jag har alltså haft lite tuffa dagar med lägre motivation än vanligt, men nu går jag vidare och hoppas att nästa vecka skall bjuda på mer inspiration och energi.

Jag satt hela dagen igår och jobbade med sekvenserna och hoppas att mina elever skall gilla dem. Fokus kommer att vara på höfterna och i nivå 2-grupperna kommer vi att prova på tre utmanande positioner. Det blir compass pose, bird of paradise och flying pidgeon. I nybörjarklassen och nivå 1-grupperna kommer vi inte att göra de “fulländade” positionerna.

Temat den här veckan och veckan därefter kommer att vara att välja ett eget ord och ha det som tema för sig själv. Jag kommer att skriva upp substantiv på tavlan: glädje, styrka, mod, engagemang, sorglöshet, lugn, inspiration, tålamod och så får eleverna välja det ord de tycker passar för dem. Naturligtvis går det bra att välja ett annat ord om det känns bättre.

Det här kan man även använda i vardagen och inte bara när man yogar. Till exempel kan man på morgonen när man vaknar välja ett ord som man säger till sig själv regelbundet under dagen.  Kanske går man igenom en period i livet, då man tvivlar på sig själv? Då kan det vara bra att upprepa ordet “styrka”, så att det blir som ett mantra. 

Nu skall jag göra kvällsmat till familjen och sedan skall jag planera veckan. Jag brukar försöka göra det på söndagar, men det är inte alltid jag hinner.

Sköt om dig och ha en fin fortsättning på söndagen!

Namaste,
Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.