Tacksamhetstema i barnyogan

1024 576 admin
  • 0

Nu är mina yogaklasser slut för den här veckan och nästa vecka är sportlov, så ingen yoga då! Alla elever är hjärtligt välkomna tillbaka i v.8, då vi kommer att ha ett nytt tema och fokus.

Under några veckor nu så har vi haft ett tacksamhetstema i barnyogagrupperna. Jag har pratat om hur viktigt det är att vi blir bättre på att uppmärksamma det vi har i livet, som gör oss glada och trygga.

Idag är vi omgivna av så många intryck från olika typer av medier och det är väldigt lätt att få känslan att vi har det så mycket sämre än de som t.ex. visar upp en fin fasad på sociala medier. Jag tror inte vi vuxna är immuna emot det och jag tror inte heller att barn och ungdomar är det, så därför försöker jag prata med barnen i mina yogagrupper om de här ämnena. Syftet är både att diskutera faktumet att det vi ser i medier bara är ytan, dvs.inga lever problemfria, perfekta liv. Dessutom vill jag uppmärksamma att man mår bättre om man vänder uppmärksamheten mot det man är tacksam för. Jag tror det är viktigt att bli påmind om eftersom det är så lätt att vi tar det som är viktigast för oss för givet.

Jag pratar också med barnen om att använda tacksamheten som en strategi ifall man känner sig lite ledsen eller orolig. Att i sådana lägen tänka på det som betyder något för en kan göra att man känner sig tryggare och lugnare.

Som en del av tacksamhetstemat har barnen fått skriva tacksamhetsdagbok i några veckor. De har helt enkelt fått skriva ned det de är tacksamma för varje kväll eller morgon. Den här veckan avslutade vi temat genom att alla fick skriva ned något de var tacksamma för som de sedan (om de ville) presenterade för sina kompisar. Det var roligt och rörande att höra hur barnen nämnde sina föräldrar, syskon, vänner och husdjur, men också fritidsintressen och förebilder. Inte någon skrev om datorer, I-pads eller andra materiella saker.

Efter sportlovet kommer vi att fortsätta med nästa tema som handlar om att undvika att jämföra sig med andra (som naturligtvis hänger ihop med tacksamhet). Det kommer också vara temat i vuxengrupperna.

Ha en härlig fredag! Här i Göteborg lyser solen. Hoppas att den gör det där du är också!

Namaste,

Signaturebest

 

12febd

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.