Att skriva dagbok

576 1024 admin
  • 0

Det är en regnig måndag i Göteborg. I morse började jag dagen med min yoga, men jag var okoncentrerad och det kändes inte så bra i kroppen som det brukar göra. Ibland är det så och då är det lätt att ge upp, men jag försökte ändå ta mig igenom och i slutet kändes det bättre. Resten av dagen har jag ägnat åt att göra mina planeringar för yogan, att strukturera upp mina andra uppgifter jag har att göra den här veckan och yogat lite med min dotter. Jag har även haft ett samtal med förlaget som jag skickat in mitt bokmanus till. Jag vet fortfarande inte om det kommer att bli accepterat där, men jag är glad att jag fått feedback och lite råd hur jag skall gå vidare.

 
Förutom yogan och mitt stora intresse för inlärning och motivation, så brinner jag för att skriva. Jag har skrivit jättemycket sedan jag var liten och mina bokhyllor är fyllda med alla mina dagböcker som jag samlat på mig under åren. Att skriva är terapi för mig. Det är ett fantastiskt verktyg för att organisera sina tankar. Ett problem som känns ofantligt stort kan krympa och bli hanterbart genom att man skriver om det, så det är verkligen värt att försöka skapa en regelbunden rutin där man skriver en liten stund varje dag.
 
Forskning visar att både den fysiska hälsan och det allmänna välmåendet kan förbättras av att man skriver dagbok (http://psychcentral.com/lib/the-health-benefits-of-journaling/). Förklaringen, enligt artikeln, är att själva skrivandet aktiverar den vänstra hjärnhalvan, som gör att den högra är fri att känna och skapa. Man utnyttjar helt enkelt hela hjärnans kapacitet. Detta gör det är lättare att lösa problem, lära känna sig själv och hitta lugnet när man är stressad och orolig.
 
Ha en fin måndag!
Namaste,
Signaturebest
1feb16

Leave a Reply

Your email address will not be published.