Tillbaka från semestern

683 1024 admin
  • 0

Nu är jag tillbaka från min semester. Under tiden jag var borta hade jag inte möjlighet att skriva här på bloggen. Jag hade bara tillgång till sociala medier från fartyget och när vi var i land och använde wi-fi fanns det bara tid att läsa mejl kortare stunder, så inget skrivande på grund av det.

Vi har haft en underbar resa. Den började i Florida där vi träffade min bror och hans familj. Det var väldigt roligt att träffas igen och stället vi hyrde lägenhet på var jättefint. Jag började nästan varje morgon där med att springa på stranden. Det var fantastiskt. Florida är kanske inte så charmigt och genuint, men stränderna där är väldigt fina, finare än i Kalifornien tycker jag.

Tiden i Florida gick fort och när veckan var slut körde vi ned till Miami för att gå ombord på kryssningsfartyget. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, eftersom jag inte gjort något liknande tidigare. Jag är egentligen en mer “självständig” typ av turist, som inte gillar stora grupper och all-inclusive, men våra veckor på båten var mysiga. Vi såg många intressanta öar och jag gillade känslan att vara ute på havet. Speciellt kommer jag att minnas mina ensamma, tidiga löprundor på däck och den fina stämningen när solen gick upp. Dessutom kommer jag aldrig att glömma hur det är att yoga på en pytteliten balkong på en båt som gungar. Det var bra övning för balansen :-)!

Igår satte yogan igång igen och nu kör jag som vanligt fram tills den 11 maj för barnen och den 22 maj för de vuxna. Den här veckan och nästa vecka har vi inversioner som tema. Inversioner är uppiggande och lekfulla, men också lite skrämmande ibland, så var och en får lära sig att hantera dem på det sätt som passar dem. Man skall aldrig forcera fram något.

Den andra delen av temat kallar jag: “Ibland räcker det att försöka.” Budskapet jag vill få fram är att det är så lätt att alltid vilja göra sitt bästa och prestera, men det funkar inte alltid. Ibland är man trött och ibland går det helt enkelt inte av andra orsaker och det är helt normalt. Idag känner jag mig till exempel ganska trött och har inte så mycket energi som jag brukar ha. Det betyder att jag måste sänka mina krav på mig själv en liten stund och lyssna på min kropp, även om det tar emot eftersom jag vet att jag har mycket att göra och många beslut som måste fattas. Nyckeln är att göra det bästa av varje situation och inte att låsa sig i förväntningar om hur det SKALL vara. Problemet är att vi ofta glömmer bort det och känslan av att inte ha energi leder till irriterande, negativa tankar som i sin tur leder till en dålig känsla i kroppen, som gör att man tänker fler negativa tankar och så är hela cirkusen igång.

Nu skall jag snart åka på begravning. Det känns väldigt jobbigt eftersom det är en relativt ung människa som gått bort och dessutom var sjukdomsförloppet väldigt snabbt. Säkert bidrar faktumet att jag skall på begravningen också till min låga energi idag. Ofta finns det ju någonstans (ibland tydligt ibland mycket mer otydligt) en orsak varför man känner som gör. Jag skall i alla fall sätta mig en stund på min meditationsfilt och samla mig nu och hoppas att det gör att min energi höjs lite grand.

Ha en fin onsdag!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.