Tillbaka i rutinerna

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Klockan är snart halv fem och jag ska gå ner till yogastudion alldeles strax och ställa i ordning de sista sakerna inför veckans undervisning. Det känns roligt och skönt att vara tillbaka i rutinerna igen. Förra veckan var förstås trevlig med resan till Kiel och två kvällar ute på restaurang med vänner samt mammas 75-årskalas i lördags, men eftersom jag var sjuk halva tiden kunde jag inte riktigt njuta som jag ville (men är naturligtvis ändå tacksam för de mysiga stunderna med vänner och familj!).

I morse var jag tveksam om jag kunde springa, men det visade sig att jag hade kraften i kroppen. Jag tog det väldigt lugnt, men det var skönt att det gick. Jag yogade också och det gick bra det med. Efteråt cyklade jag till skolan som vanligt. Det var roligt att träffa eleverna igen och jag hoppas att de tyckte det samma 😊.

När jag kom hem gick jag direkt ner och städade i yogastudion, eftersom jag inte hann göra det under helgen. Det gick ganska snabbt för jag hade förberett en del i förra veckan. Efter städningen har jag jobbat med lektionsplanering för skolan den här veckan, gått igenom mina sekvenser för idag och bestämt tema och meditation för den här veckan. Vi kommer att ha “avsikt” som tema. Det är något som jag funderat ganska mycket på den senaste tiden. Det är väldigt lätt att göra det mesta på autopilot. Så behöver det också vara, eftersom det hade varit väldigt jobbigt om man hela tiden skulle behöva ta beslut om varje liten sak, men ibland är autopiloten lite väl aktiv. Jag tror det delvis kan hänga ihop med att vi alltid är uppkopplade och dessutom på att de flesta av oss har så många saker att göra – både på jobbet och hemma. Vi stannar helt enkelt inte upp utan kör på utan att tänka på vare sig vad vi gör eller varför vi gör det. Den här veckan vill jag därför att mina elever frågar sig vad de behöver från yogan just nu, vad de vill fokusera på. Det kan vara väldigt olika från gång till gång. Ibland behöver man styrka, ibland lugn och andra gånger kanske glädje och lekfullhet. Jag känner att jag behöver yogan för att bli mer fokuserad just nu.

Ha en fin kväll!

Kramar ❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.