Undervisning – tyska och yoga

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Tisdagar är min mest intensiva dag, men jag hade inget möte den här veckan, så det var som tur var inte lika stressigt som förra tisdagen.

Jag tränade som vanligt på morgonen och sedan cyklade jag till skolan och hade min morgonlektion med nybörjargruppen. Att undervisa steg 1 är väldigt roligt. Det är ju så mycket man kan lära sig och fokus är på det konkreta, vilket gör att man kan använda bilder, peka och kroppsspråk mycket. Vi svenskar har ju också stor nytta av vårt modersmål när vi lär oss tyska. Så många ord är lika och eleverna förstår mycket mer än de tror.

På kvällen efter min andra lektion i tyska hade jag tre timmars yogaundervisning. En timme yin och sedan min nivå 1- och min nivå 2-grupp. I nivå 2-gruppen övade vi bland annat på att stå på händer. Det är spännande. Jag har haft som mål länge nu att våga stå ute på golvet, utan stöd, men hela tiden drar jag mig för att göra det. Jag är tyvärr rädd för att ramla, men nu är det tre månader kvar till jul och jag ska ha som mål att kunna stå utan vägg fram tills dess. Nu har jag skrivit det här och ska verkligen hålla fast vid det!

Efter yogan upptäckte Peter att det nästan blivit översvämning på vår garageuppfart. Det regnade jättemycket och vattnet från taket rann ned på uppfarten, men brunnen var full, så allt vatten samlade sig utanför dörren till yogan. Som tur var löste det sig efter det att vi samlat upp vattnet i ett stort kärl och Peter rensat brunnen åtminstone lite grann.

Kramar ❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.