Välkomna till min barn- och ungdomsyoga!

1024 683 admin
  • 0

Hoppas att ni haft en fin måndag och att ni kunnat njuta av solen! Det känns lite vemodigt att det redan är augusti, men kanske kommer vi att få en vacker sensommar, vem vet? Mina förberedelser inför höstterminens yoga går framåt. I den här veckan hoppas jag att jag får de nya yogamattorna och jag håller också på att göra lite småsaker i själva yogasalen. Jag vill att det skall vara mysigt när mina elever kommer tillbaka om några veckor.

Nu finns det bara en plats kvar i tisdagsgruppen klockan 18-19 och de andra grupperna börjar också att fyllas på. Idag tänkte jag skriva lite om barn- och ungdomsyogan som jag erbjuder. Det finns tre olika grupper till hösten: tisdagar 17.10-18.00 (yoga för 12-16-åringar), torsdagar 16.20-17.10 (yoga för 5-9-åringar) och torsdagar 17.10-18.00 (yoga för 10-12-åringar). Yogan för de olika åldersgrupperna skiljer sig lite åt. Med de yngsta barnen kommer jag att jobba mycket med sagor och lekar där jag integrerar yogapositioner och avslappning. I gruppen med de “mellanstora” barnen kommer jag att koncentrera mig lite mer på själva yogapositionerna, men vi kommer också att prata om hur man  till exempel slappnar av för att lättare somna på kvällarna. Ju äldre barnen blir desto mer lik vuxenyogan blir undervisningen, så för de äldsta barnen kommer jag att köra yogaprogram som fokuserar på styrka och smidighet, men jag kommer naturligtvis också knyta an till deras situation i skolan och med kompisarna. Det kan handla om hur man hanterar nervositet i samband med att man skall hålla föredrag eller när man har prov. I alla tre grupperna kommer jag också att arbeta aktivt med mindfulness.

Om du känner att detta vore något för ditt barn får du gärna kontakta mig!  Anmälan går att göra direkt på www.yogamedjohanna.com.

Signatur

IMG_8179

Leave a Reply

Your email address will not be published.