10% happier podcast och elevhälsa

1024 1024 admin
  • 0

Klockan är snart halv fem och jag skall avsluta mitt arbete framför datorn om en liten stund. Som vanligt på onsdagar skall jag köra min yngsta dotter Philippa till baletten.

Mitt föredrag igår gick bra. Det är alltid jätteroligt att komma ut och prata om hur man motiverar elever i skolan. Jag brinner verkligen för ämnet och önskar att jag kunde göra det på fler skolor, men ofta finns det inte pengar (och ibland inte heller något intresse).

Det är konstigt att det är så trögt och svårt att komma in i skolans värld och prata. Det står jättemycket överallt om hur viktig elevhälsan är, men det känns som om det görs väldigt lite i praktiken.

Senast idag läste jag en intressant artikel i G-P om hur viktigt det är att skolan satsar på hälsa för eleverna. Du hittar artikeln här.

Idag har jag också lyssnat på en spännande podcast som heter 10% happier. Det är en amerikansk journalist, Dan Harris, som gör den. Han har skrivit två meditationsböcker: 10% happier och Meditation for Fidgety Skeptics. Det avsnittet jag lyssnade på idag var en intervju med Mallika Chopra (Deepak Chopras dotter), som precis har skrivit en meditationsbok för barn. Om ni är intresserade av meditation rekommenderar jag podcasten!

Ha en fin onsdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.