Mer positiv forskning om meditation och mindfulness i skolan

1024 683 admin
  • 0

Jag har tyvärr inte mycket tid framför datorn idag, men jag skall skriva några rader i alla fall. I morse blev det tidig löpning för mig. Jag sprang innan jag hade min första yogalektion för dagen klockan sju. Jag älskar att springa på morgonen när det är helt tyst i stan eller när stan håller på att vakna upp. Jag gillar de tomma gatorna och djuren jag ibland stöter på (harar, rådjur och en och annan ekorre :-)).

Herryogan var trevlig som vanligt! Om du skulle vilja pröva på en gång i gruppen går det fortfarande att hoppa in.

Nu skall jag snart gå ut med Buster och sedan fixa min lunch. Därefter bär det av till GLTK för två timmars yoga med eleverna på Casa. Sedan har jag bråttom hem för jag skall vara med på min dotter Philippas utvecklingssamtal och efter det har jag bara en kvart på mig för att fixa i ordning yogastudion för min egen barnyoga som börjar klockan fyra. Idag kommer jag att undervisa sju timmar. Det är mycket, men jag vet att det kommer att gå bra. Imorgon har jag bara en undervisningstimma och kan vila lite med administrativt arbete, läsande och skrivande.

Just nu verkar det komma ut mer och mer forskning på yoga i skolan och det är jätteroligt! Igår hittade jag en artikel på nätet igen, som beskrev hur fler och fler skolor i USA börjar dagen med att meditera och göra mindfulnessövningar vilket lett till positiva resultat. Jag tror det skulle vara bra att införa i Sverige också. Många barn går hemifrån och känner sig stressade redan när de kommer till skolan på morgonen. Genom att sitta stilla en stund och varva ned börjar man dagen på ett bra sätt, som hjälper en att koncentrera sig och må bättre!

Nu måste jag börja förbereda mig för skolyogan!

Ha det fint!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.