Uthållighet

756 1008 admin
  • 0

Hoppas att ni haft en fin helg! Den här veckan kommer jag att fortsätta att fokusera på armarna och axlarna i yogan. Vi gör stärkande, men också uppmjukande övningar. Jag själv märker att yogan har gjort mig mycket starkare i armarna, så nu fokuserar jag mest på att bli rörligare i axlarna, eftersom det hjälper mig att till exempel sträcka ut armarna i urdhva dhanurasana (brygga). 

Förra veckan berättade jag att yogan kan utveckla ens uthållighet. Jag sa att det är viktigt att stå kvar i de olika positionerna även om det känns jobbigt eftersom det är då man utvecklas och växer, vilket skapar självförtroende för andra uppgifter i livet utanför yogamattan.  

En annan komponent som är viktig i samband med uthållighet är hopp, det vill säga att man tror att man klarar av något trots att man kanske inte gjort det förut. Hopp utvecklar man bland annat genom att sätta realistiska mål, att använda många olika typer av strategier att nå målen och att behålla motivationen när det blir jobbigt. 

I yogan är det också viktigt att tro att man klarar av något trots att man kanske inte gjort det förut. Det gäller till exempel när man provar nya, kanske skrämmande positioner, som olika typer av inversioner. Jag behöver själv jobba med det, eftersom jag, trots mina många år som yogautövare, fortfarande tycker det är läskigt att stå på händer ute på golvet, men genom att jag fortsätter att öva, ha tålamod och andas vet jag att det kommer att bli bättre ☺!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.