Att leva med en intention

1024 683 admin
  • 0

Torsdagarna går så snabbt… Idag hade jag morgonyoga med killarna klockan sju till åtta. Innan dess hade jag tänkt att springa, men jag bestämde mig för att göra min yoga först istället. Det var skönt. Herryogan gick bra. Idag var tyvärr tre stycken bortresta, men det var trevligt ändå. Jag gillar verkligen att undervisa. Det är så roligt när jag ser att mina elever gör framsteg och utvecklas!

Efter herryogan gick jag ut och sprang. Det var inte en av mina bästa rundor, men jag sprang i alla fall och det kändes skönt efteråt. Ibland är jag verkligen inte alls motiverad att snöra på mig skorna, men sedan jag började springa varje dag har det blivit något jag bara gör. Jag känner visserligen att jag är omotiverad ibland, men tvekar aldrig att göra det. Det är det bästa med (goda) vanor. De blir så inkörda att man inte reflekterar och börjar tveka.

Idag när jag lyssnade på min ljudbok diskuterade författaren hur viktigt det är att ha en intention med det man gör, dvs. veta varför man gör en sak och att intentionen stämmer överens med ens grundvärderingar. Jag håller verkligen med och därför har jag nu som motto i livet: “Intention, fokus, grit och kärlek”. Jag vill göra så mycket som möjligt i livet med en tydlig intention och sedan fokusera på den. Jag behöver grit (som är en kombination av passion och uthållighet), så att jag orkar fokusera och jag behöver vara kärleksfull mot mig själv och andra, när jag stöter på hinder och problem.

Jag hoppas att jag kan följa mitt motto, så mycket det bara går i livet, för det är så fruktansvärt lätt att slösa bort tid med onödigt skräp. Naturligtvis behövs vila och avkoppling, men man behöver inte kolla sociala medier en gång i kvarten. Man behöver inte hela tiden stoppa något i munnen eller bedöva sig på något annat sätt. Det är okej ibland, men inte hela tiden. Jag vill helt enkelt försöka att vara närvarande och mindful, så mycket det bara går.

Nu skall jag snart gå ned till yogan och undervisa i nästan fyra och en halv timme. Det skall bli kul att träffa alla barn och vuxna igen :-).

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.