Dålig nattsömn, att tänka positivt och yoga

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Ja, så är det måndag igen. Ute skiner solen och det är härligt. Tyvärr sov jag dåligt i natt. Det känns som om det är ett mönster jag kommit in i. Varje natt mellan söndag och måndag vaknar jag flera gånger. Det är lite jobbigt, men jag försöker ta hjälp av min andning när det händer. Att andas medvetet är ett bra sätt att undvika att fastna i malande tankar. Jag brukar räkna andetagen samtidigt som jag fokuserar på att andas djupt.

Trots att jag sov dåligt var jag relativt pigg när jag vaknade på morgonen. Jag hade förstås kunnat hoppa över träningen, men jag tycker att den ger mig så mycket att det inte var värt det. Det är under min träningsstund på morgonen, som jag “kalibrerar” mina tankar och stärker mig själv mentalt. Jag försöker att fokusera helt på mitt välmående och strunta i tankar som rör skolan, yogan eller annat jag oroar mig för. Kommer trots allt stress upp försöker jag att bemöta den med en stärkande inre dialog. Tyvärr har jag en tendens att tänka negativt när ett problem dyker upp, men jag arbetar aktivt för att hantera det. Att tänka negativt är ju på ett sätt bra, för då tar man problemet på allvar, men det hjälper inte i det långa loppet för negativa tankar kan göra att man ger upp istället för att kämpa och dessutom fungerar tyvärr hjärnan ofta sämre när man är orolig och stressad. Genom att man försöker tänka positivt och lösningsorienterat blir man mer kreativ och benägen att jobba vidare.

Lektionen i skolan gick bra idag och arbetet här hemma har också flutit på som jag planerat. Det känns skönt eftersom förra veckan var så splittrad. Nu ska jag snart byta om och göra i ordning mig för yogan. Det ska bli roligt att träffa eleverna!

Ha en fortsatt fin dag!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.