En lite rörig onsdag

756 1008 admin
  • 0

Det är dags att skriva några rader här på bloggen igen. Idag har jag inte varit så arbetsam som jag var igår och förrgår. Jag har inte riktigt kunnat fokusera. Bland annat beror det på att jag fick ett mejl från förlaget angående tryckning av min roman Systrar, sol, stränder och en smula yoga . Jag måste ta ställning till hur många exemplar som skall tryckas och vilket format den skall ha. Det är svåra frågor, främst ekonomiskt, men jag kommer att hitta en lösning. Imorgon skall jag sätta mig ned och räkna lite på hur jag skall göra. Jag tänker också titta på möjligheten att sälja boken här på min hemsida (förhoppningsvis lite billigare än i nätbokhandeln). Jag har ingen koll på hur jag kan göra det, men jag vet att det inte är så svårt. Är det någon som har något tips om en bra widget för wordpress.org får ni gärna höra av er!

En annan sak som splittrade mig lite grand idag var att jag fick mejl från den organisation som jag samarbetar med angående utbildning av deras läxhjälpsvolontärer. Jag skall komma ut till två skolor och prata med lärare och volontärer angående hur man kan hjälpa elever att lyckas bättre med sina studier (i princip utifrån det jag skrivit i min bok). Det skall förstås bli jätteroligt, men jag måste ta tid att utveckla en givande föreläsning för dem och det har jag inte planerat in ännu, men jag fixar det också :-)!

Idag undervisar jag ingen yoga, men i morse gjorde jag som vanligt min yogarutin. Jag var inte alls motiverad när jag vaknade, men när jag väl stod på yogamattan och började röra kroppen kom lusten tillbaka. Jag försöker alltid att peppa mig själv när jag känner mig trött och inte riktigt har den energi jag önskar. Som jag har skrivit här förut tror jag att ens inre dialog är otroligt viktig när det gäller motivationen för träning och i alla andra delar av livet också. I boken jag läser nu Oavsett vad som händer av Lisa Nichols, så skriver författaren om det också. Hon ger ett tips som jag tycker var väldigt bra. Hon menar att vi har två CD-spelare i huvudet (boken är skriven för ett tag sedan 🙂 Man kan också kalla det för två ljudfiler :-)) och att en är positiv och den andra är negativ. Hon associerar den negativa till den vänstra sidan av pannan och den positiva till den högra sidan. Hon menar att om man märker att man har en negativ dialog inom sig kan man trycka på den vänstra sidan av pannan för att symboliskt stänga av den negativa dialogen och sedan trycka på den högra sidan för att sätta på den positiva. Ett bra sätt att vända humöret och sinnesstämningen och något jag skall lära mina barn också! Det betyder förstås inte att de alltid skall gå runt och tänka positiva tankar, men jag tror att själva handlingen kan medvetandegöra destruktiva tankemönster och skifta till mer konstruktiva istället.

Ha en fin eftermiddag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.