Fortsatta förberedelser

150 150 admin
  • 0

Idag har Peter varit nere i källaren och jobbat hela dagen. Jag har varit och köpt lite blommor för ingången, så att det ser lite trevligare ut. Vi har ju ganska mycket kvar av renoveringen att göra (i källaren för övrigt) och en sak som måste fixas är just entren. Den är inte så fin just nu, men jag hoppas den ser bättre ut om några veckor. Nackdelen med ett gammalt hus är att det finns hur mycket som helst att göra, men samtidigt har huset på något sätt en själ som man kanske inte märker på liknande vis i ett nytt hus.

Jag har just suttit och förberett yogapasset inför nästa vecka. Jag tänkte ta fasta på det jag skrev igår om hur stärkande det kan vara att fokusera på det som man uppskattar och är tacksam för i sitt liv istället för att tänka på det som man inte har. Jag måste emellertid betona att jag tycker att det är viktigt att drömma och ha mål i livet också, men i stunder när man kanske känner sig lite nere eller deppig för att man har misslyckats med något eller inte är i balans, så kan det vara en tröst att fokusera på det man har uppnått och det man redan har i livet. På det sättet kan man kanske vända en jobbig situation till något mer positivt.

Rent fysiskt tänkte jag jobba med muskulär energi, eftersom det antagligen är många av mina elever som inte yogat på ett bra tag. Det känns viktigt att arbeta med stabilitet och styrka innan vi går för djupt i positionerna. Organsik energi kommer jag naturligtvis också att nämna så att mina elever inte blockerar energiflödet genom att “låsa” lederna.

Idag har jag sprungit för första gången på länge och tyvärr fick jag lite ont i huvudet efteråt. Jag mår för det mesta bra, men tyvärr har jag ibland huvudvärk.  Då och då kommer den efter det att jag ansträngt mig mycket. Lite tråkigt, men sådant är livet… Jag tycker i alla fall att löpträningen är ett bra kompliment till yogan och något som jag rekommenderar fler att prova på. Det är så enkelt att bara sätta på sig springskorna och ge sig ut en runda. Ibland kan det kanske kännas tråkigt, men jag brukar att lyssna på en ljudbok under tiden jag springer för att göra det lite mer intressant. Sedan tror jag att det är bra att ibland springa utan något alls i lurarna, för då slappnar hjärnan av på ett annat sätt och man kan komma in i samma “flow” som i yogan. Det kan vara jätteskönt och i sådana stunder kan man helt plötsligt komma på lösningar på problem som man funderat jättelänge på och som verkat olösbara!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.